En dag tog familjen därför en promenad i området för att titta på möjligheterna. De letade efter ett stort hus på en stor tomt och valde ut några hus där de lämnade ett intresseblad i brevlådan. Den gula murarvillan från 1933 gick de förbi, eftersom både huset och tomten verkade för små.

Inte långt därefter fick de ett telefonsamtal från en äldre dam som bott i den gula murarvillan i 25 år. Efter att hennes man gått bort ville hon sälja och flytta till något mindre. Från grannen hade hon hört att Christina och hennes familj letade efter ett hus i området – och kunde inte förstå varför de inte hade lagt något flygblad i den gula murarvillan.

Christina och Mads blev inbjudna på besök och kunde genast se att huset hade charm och potential, trots att inga åtgärder hade gjorts på många år. Efter fyra besök hos den äldre damen köpte de det bevarandevärda huset med den vackra gamla trädgården. 

Vi är så glada att vi flyttade in köket till den före detta matsalen. Därifrån har man den vackraste utsikten över trädgården och de gamla äppelträden.
Christina Wullf Nielsen

En totalrenovering med respekt för originaldetaljerna

Det var första gången Christina och Mads inledde ett så pass omfattande projekt, så de anlitade en arkitekt som kunde hjälpa till med att skapa en funktionell miljö för familjen – samtidigt som man bevarade charmen, estetiken och originaldetaljerna.

Den omfattande renoveringen innebar att alla innerväggar togs bort och en helt ny rumsindelning gjordes.

Bland annat rekommenderade arkitekten att köket skulle flyttas till den gamla matsalen för att optimera ljusinsläppet och utsikten mot trädgården med de gamla äppelträden.  

Husets ståtliga detaljer som höga paneler och dörrportaler krävde ett kök som passade stilen, och Christina föll genast för uno forms Shaker-kök i en vacker kiselgrå färg med detaljer i mässing. Shaker-kollektionen representerar allt som skandinavisk design är känd för: tidlös kvalitet, snickerihantverk, enkelhet och estetik.

Christina har alltid velat ha en stor köksö, och den har kommit att bli den naturliga samlingspunkten – även när paret har gäster. Därför var det viktigt att integrera ett vinskåp i köksön och en BORA-spishäll med integrerad fläkt, så att ingen fläkt står i vägen för vare sig sikten eller samtalen.

Den vita keramiska diskbänken är en tydlig referens till tiden då huset byggdes. Samtidigt återspeglar Quooker-kranen med sodavatten den moderna funktion som har införlivats i alla aspekter av totalrenoveringen.

Husets ståtliga detaljer krävde ett kök som matchade stilen

Ett litet hus blev större

Parallellt med fönster- och takbytet byggdes huset ut från 137 till 195 m2 med ett charmigt vardagsrum i anslutning till kök och matsal.

Med öppen spis och panoramautsikt över trädgården har vardagsrummet och köket/matsalen blivit husets favoritplatser.

Mer informationHär bor

Christina och Mads

Var

Gentofte, Danmark