Badrummet är din oas i vardagen

Välkommen till uno forms värld av exklusiva badrum, där vi har samlat inspiration och designerns bästa råd till dig när du ska renovera badrummet eller inreda ett nytt.

Vitt badkar med fristående vola-armatur i borstad svart krom
Lyxigt uno form badrum i i svart ek med snickartillverkade lamelllådsfronter

Snickerihantverk

Badrumsmöbel i en kvalitet och design som håller länge

Sedan 1968 har vi skapat badrumsmöbler med kompromisslös kvalitet och tidlös design som håller i många år. Vi hyllar det goda snickerihantverket, med en filosofi präglad av enkelhet, funktionalitet och estetik.

Alla badrumsmöbler tillverkas på snickeriet i Danmark, och våra snickare bygger allt från grunden i exklusiva material som lönn, vit ask, ek, rökt ek, valnöt och ett kuraterat urval av färger.

På sågverket handplockar vi det bästa träet, och plankorna förvandlar snickarna till vackra lameller till vår mest kända design – Classic-kollektionen från 1968. I vår fanerverkstad skapar vi den eleganta Avantgarde-kollektionen och i lackeringsverkstaden står specialisterna för färger och finish.

De handgjorda trälådorna fogas samman med en klassisk sinkad träfog, som har används av snickare i århundraden, innan uno form-logotypen brännmärks på sidan som din garanti för kvalitet i världsklass.

Våra snickare sätter igång med ditt badrum först när vi vet dina önskemål om material, inredningen bakom luckorna och måtten på badrummet där inredningen ska stå. På så sätt kan vi skapa ett unikt uttryck för varje kund.

Inspiration till ditt nya lyxiga badrum

Om du vill ha ett nytt badrum och letar efter inspiration har vi handplockat några designlösningar för bad åt dig. Det finns mycket mer i inspirationsgalleriet och du kan se stilfulla badrum i reportagen från Danmark och resten av Skandinavien. Du hittar länkar längre ner på sidan.

Badrum i valnöt med fristående badkar
Lyxigt badrum med bastu, badkar och dusch Badrum i vackra naturmaterial

Designerns råd om inredning för ditt badrum

Badrummet har på allvar blivit en tillflyktsort i vardagen där vi kan ge oss själva tid och bara njuta. Få designerns råd om du drömmer om ett nytt badrum.

Badrummet är ett rum där hela familjen tillbringar mycket tid varje dag. Därför har funktionalitet och flöde högsta prioritet för badrummet, när uno forms inredningskonsulenter ger dig råd om ditt nya bad.

- Det är viktigt att hitta den bästa planlösningen och tänka på eleganta och välavvägda förvaringslösningar i designen. Det kan handla om funktionella lösningar för tvättmaskin och torktumlare, högskåp för handdukar eller ett skåp med luckor i räfflat glas för exempelvis parfym, smycken och klockor, säger Fia Caesar, uno form Göteborg. 

I slutändan har materialvalet och designen en avgörande betydelse för den upplevelse du får i ett nytt badrum. 

Detaljerna är viktiga, så att vi skapar en helhet med husets arkitektur och samtidigt väljer material som stämmer med kundens liv.
Fia Caesar
Designer, uno form Göteborg

Material

Val av material och färger för badrum

Material och design är avgörande för badrummets uttryck. Ett uno form-badrum kan skapas i vit ask, ek, rökt ek, svart, valnöt och ett kuraterat urval av färger – från klassiskt vit till cashmere grey och diamond black. 

Med utgångspunkt i uno forms fyra designlinjer, fem vackra träslag, fem särskilt utvalda lackfärger och 18 laminatfärger skräddarsyr vi din badrumsinredning. 

Med två av tidens mest populära material – trä och natursten – kan du skapa en nedtonad och exklusiv design med stilsäkra linjer. Du kan också skapa ett minimalistiskt badrum med diskret lyx med en blandning av brun mässing och stengrå toner. Eller med designklassikern Classic, med en blandning av trä och rå mässing, skapa ett tidlöst och estetiskt vackert badrum som håller i generationer.

Fyra fina blandare för ditt badrum

Vi samarbetar med klassiska danska kvalitetsvarumärken, som VOLA og TONI Copenhagen, som delar vår passion för kvalitet, hantverk, design och hållbarhet.

VOLA är en del av generationen av designklassiker från den danska designens guldålder. De första VOLA-blandarna designades 1968 av Arne Jacobsen – samma år som Arne Munch designade uno forms Classic-kök

Hos VOLA hittar du tvättställsblandare, badkarsblandare, duschblandare, handduksvärmare och tillbehör i en klassisk, tidlös design i ett antal olika ytor som borstat rostfritt stål, högglanspolerad krom, borstad krom, polerad mässing, borstad koppar, guld samt en rad olika färger. 

TONI Copenhagen är Danmarks äldsta tillverkare av blandare för badrum och kök. Företaget grundades 1884, och sedan 1918 har tillverkningen av de legendariska handbyggda blandarna skett i samma verkstad i Köpenhamn. 

I våra showroom kan du också uppleva TONI Copenhagens övriga produkter, däribland Heritage Collection, som omfattar speglar, krokar, handdukshängare och andra tillbehör för kök och bad.

Designlinjer

Skapa en genomgående designlinje

Alla uno forms designer finns tillgängliga för både kök och badrum, så att du kan skapa en arkitektonisk helhet i hemmet. En röd tråd genom hela hemmet skapar lugn och harmoni, men det betyder inte att du måste använda samma luckdesign i hela huset. Det kan vara en kombination av design, träslag och färger, som är genomgående.

Ett exempel kan vara ett kök med en köksö i rökt ek, stengrå lackerade högskåp och en marmorbänkskiva som fångar både de grå och de bruna nyanserna. Den stengrå luckan och marmorbänkskivan med handgjord marmorvask går sedan igen i badrummen och skapar en genomtänkt helhet som understryker det speciella och unika i hemmet.