Shaker

Vi har förenat shakertraditionerna med modern nordisk design för att skapa moderna rum med djupa rötter. Resultatet är en avslappnad lyx i dämpade färger, enkla former och rena linjer. Rum där ögat och själen finner ro.

Inspirationen från shakerna är alltså stark. De levde ett enkelt liv med gott hantverk och skapade möbler som förenade det vackra med det praktiska. Den traditionen vill vi gärna hålla vid liv.

nytt nordiskt shakerkök

Inspirerad av enklare tider, skapad för moderna människor 

Atmosfären i dessa kök är inspirerad av enklare tider för att skapa en behagfull ram för den moderna människan. Färgerna har valts för att ge familjen lugn att njuta av en fristad medan vardagen virvlar förbi utanför. Inredningen har skapats för att ge energi för omsorgsfull matlagning, trots att nutiden kräver snabba lösningar. 

När allt är på rätt plats och finns nära till hands är det roligt att laga mat. Därför tillverkar vi många olika lådinredningar som passar varje familjs liv i köket.

När det gäller valet av själva lådsystemet har uno form gjort det ännu enklare; i shakerkollektionen är kryddlåda i björk standard. Låda i sinkad massiv lönn finns som tillval. Båda är utrustade med fullutdrag och soft-close.

Shaker bokhylla i ek på grå vägg i köket

Designarv

Vi håller fast vid Arne Munchs vision

Designarvet från Arne Munch lever vidare i allt vi skapar – varenda dag. Vi har därför tagit vår utgångspunkt i ett grundläggande designelement från Arne Munchs allra första köksdesign från 1968 – de massiva, sinkade ramarna och därifrån skapat en hylla till Shaker-kollektionen. En lätt och enkel design skapad enligt klassiska hantverkstraditioner.

Inspiration

Vi har handplockat några designlösningar med Shaker-kollektionen. Se mycket mer i inspirationsgalleriet.

Antracitgrå Shaker kök med mässingshandtag
Lådinredning i massiv lönn med knivblock
Ett vitrinskåp i ditt kök ger extra förvaringsutrymme
Chris Minh Doky
Följ passionen – eller förträng den
Läs mer

Färger

Glacier White

NYHET
Cream White

Pebble Grey

Stone Grey

Anthracite grey

Olive Green

Se andra kollektioner