Inspirerande idéer för din garderob

Inred din garderob med uno form och skapa en genomgående designlinje i hela ditt hem. Oavsett om du är ute efter en mindre garderob i hallen, klassiska garderober i sovrummet eller en lyxig walk-in-closet kan du hitta inspiration i vårt sortiment.

Nyhet

uno forms nya garderobskollektion har skapats utifrån danska snickeritraditioner och internationella designtrender. Varje garderob är ett mästerverk designat för ditt liv och skapat av erfarna hantverkare i material med rötter i naturen – i trä, läder, mocka och ull. Det är en hyllning till de naturliga och genuina materialen. I varma nyanser, med materialens taktilitet och träets unika ådringar, skapade av de unika jord- och väderförhållanden som trädet har levt i.

Det är både en hyllning till det klassiska, danska snickerihantverket och till design i världsklass.

Exklusiva garderober och den ultimata walk-in-closet-lösningen

Med den nya kollektionen tar vi vår kompromisslösa inställning till design och kvalitet in i ett nytt universum. Ett universum av exklusiva garderober med minimalistisk elegans, funktionella lösningar och skräddarsydd design. Inspirerad av internationella boutiquehotell där man både har tänkt på den vackra helheten och på minsta lilla detalj: Exklusiva garderober i trä och bronsfärgat glas, en garderobsö med plats för att packa resväskan inför weekendresan och en specialtillverkad sittpuff med exklusiva textilier från Gabriel att sitta på.

Den nya walk-in-kollektionen är handbyggd och flexibel för att kunna skräddarsys efter dina förvaringsbehov, med extra utrymme för långa klänningar eller kappor, snedställda hyllor för skor och sinkade massiva lådor med avdelare i trä, konstläder och sammet för glasögon, smycken eller klockor. Säsongens kläder kan förvaras i vackra konstläderlådor i en nyans som är omsorgsfullt matchad för att passa de utvalda träslagen, de exklusiva komponenterna i Brown Metal Grey och det bronsfärgade glaset.

Inspiration för din garderob

Vi har handplockat några designlösningar för garderober som inspiration. Du hittar mycket mer inspiration till din nya garderob i inspirationsgalleriet.

Exklusiv garderob med skåp för visning av favoritväskor
Exklusiv garderob med en ö för förvaring av smycken och kläder

Material och färger

Exklusiva material för din garderob

Kollektionen av exklusiva garderober är baserad på kollektionerna Avantgarde och Shaker. Genom att utgå från fem vackra träslag, ett utvalt urval av laminat- och lackfärger, glasluckor med bronsfärgat glas, klarglas, räfflat glas eller råglas och möjlighet till elegant integrerad LED-belysning, kan våra snickare bygga en elegant, skräddarsydd garderob som passar ditt liv och din vardag.

Med inspiration från internationella trender arbetar våra snickare i ek, valnöt och rökt ek med väggpaneler i trä, laminat, keramik och bronsfärgade speglar i den nya kollektionen för walk-in-closet-lösningar.

Inredningen kompletteras med aluminiumhyllor i en raffinerad Brown Metal Grey med bronsfärgade glas- eller trähyllor – med eller utan integrerad LED-belysning – skohyllor i fanér eller laminat och lådor i massivt trä från vår Copenhagen-kollektion, monterade på klassiskt snickarmanér. I kollektionen ingår även klädpåsar i en omsorgsfullt matchad nyans – i två längder – och galgar i tre varianter.

Våra inredningskonsulenter står redo med inspiration och goda råd för att inreda den perfekta garderobslösningen, skräddarsydd för dig i material som tål att användas i decennier och bara blir vackrare med åren.

5 inredningstips för den perfekta garderoben

Drömmer du också om den perfekta garderoben? Ta del av arkitekten Mathilde Elisabeth Larsens inredningstips för din garderob. ”Vi lägger stort fokus på kök, hall och vardagsrum när vi inreder våra hem, men garderoben får inte alltid den uppmärksamhet den förtjänar”, säger Mathilde.

”Garderoben ska lösa en praktisk uppgift och ta så lite plats som möjligt, men samtidigt rymma mycket. Mitt tips är att försöka hitta en balans, genom att till exempel göra plats för en bokhylla där du kan visa dina favoritskor, en designerväska eller favoritparfymen. ”Garderoben är ett sätt att ta hand om sig själv – och vi förtjänar den vardagslyxen”, avslutar Mathilde Elisabeth Larsen.

1. Det första intrycket
Skapa ett vackert första intryck med en snygg garderob i hallen. Hallmöblerna är det första du ser när du kommer hem och det sista du ser innan du går ut genom dörren. Inred lådorna med uno forms kassetter, som hjälper dig att hålla ordning på nycklar, mössor, vantar med mera.

2. Förvaringsutrymme
Vi underskattar nästan alltid hur mycket utrymme som behövs för galgar, men vi har också kläder som mår bäst av att förvaras vikta. Här är utdragbara lådor den mest optimala lösningen.

3. Sortering
Sortering och kategorisering gör det lättare att hitta det du använder i vardagen. Med avdelare för exempelvis slipsar och bälten eller kassetter för strumpor och underkläder får du snabbt överblick. Kassetterna är skräddarsydda för uno forms lådor och finns i två höjder och sex olika storlekar.

4. Belysning
Det är viktigt att tänka på belysningen när du designar din garderob. Rummets grundbelysning är sällan tillräcklig, så välj lampor inuti skåpen och lampor som pekar mot skåpen för att skapa en översikt över dina kläder och skor.

5. Garderobsö
En unik lösning där det praktiska och lyxiga kombineras till en ännu bättre enhet.  Lådorna rymmer allt du behöver komma ihåg att packa ner i resväskan, medan avdelarna ger överblick över slipsar, strumpor och underkläder.