Inspirerande idéer för din garderob

Inred din garderob med uno form och skapa en genomgående designlinje i hela ditt hem. Oavsett om du söker en liten garderob till hallen eller en lyxig walk-in-garderob i sovrummet så kan du hitta inspiration i vårt breda utbud av klassiska garderober, skjutdörrsgarderober, lyxiga walk-in-lösningar och exklusiva väskbord med handsydda läderytor.

De vita garderoberna passar perfekt under de synliga takbjälkarna
Hall i herrgård med vita Shaker garderober och Made A Mano plattor
Exklusiv garderob med skåp för visning av favoritväskor

5 inredningstips för den perfekta garderoben

Drömmer du också om den perfekta garderoben? Här får du arkitekten och inredningskonsulten Mathilde Elisabeth Larsens inredningstips för din garderob. “Vi ger kök, hall och vardagsrum mycket uppmärksamhet när vi inreder våra hem, men garderoben får inte alltid den uppmärksamhet den förtjänar”, säger Mathilde.

“Garderoben måste lösa en praktisk uppgift och ska ta så lite plats som möjligt, men rymma mycket. Jag rekommenderar alltid att man hittar en balans, till exempel genom att göra plats för en hylla där man kan visa upp favoritskorna, designerväskan eller -parfymen. ”Garderoben är ett sätt att ta hand om dig själv – och vi förtjänar den vardagslyxen”, avslutar Mathilde Elisabeth Larsen, uno form Århus.

1. Det första intrycket
Skapa ett vackert första intryck med de öppna Classic-garderoberna i hallen. Inred lådorna med insatser i sinkfogad björkfanér, som hjälper dig att hålla ordning på nycklar, mössor, vantar med mera.

2. Förvaringsutrymme
Vi underskattar nästan alltid hur mycket utrymme som behövs för galgar, men vi har också kläder som mår bäst av att förvaras vikta. Vi rekommenderar en utdragbar lösning, eftersom det skapar översikt och gör det enkelt att komma åt allt. 

3. Sortering
Sortering gör det lättare att hitta det du använder i vardagen. Med avdelare för exempelvis slipsar och bälten eller fanérinsatser får du enkelt en överblick. Insatserna är skräddarsydda för uno forms lådor och finns i två höjder och sex olika storlekar.  

4. Belysning
Det är viktigt att tänka på belysningen när du designar din garderob. Rummets grundbelysning är sällan tillräcklig, så välj lampor inuti skåpen och lampor som pekar mot skåpen för att skapa en översikt över dina kläder och skor.

5. Väskbord
I det unika väskbordet förenas nytta och lyx. Bordet har praktiska lådor och en handsydd läderyta att lägga resväskan på. Lådorna rymmer allt du behöver ta med dig på affärsresan, och avdelarna ger en översikt över slipsar, strumpor och underkläder.

Inspiration

Vi har handplockat några garderob designlösningar. Se mycket mer i inspirationsgalleriet.

Med lådinredning för smycken, slipsar och skärp får du en snabb överblick
Ett walk-in-closet är den perfekta garderobslösningen
Hitta en balans, till exempel genom att göra plats i din garderob för en hylla där man kan visa upp favoritskorna, designerväskan eller -parfymen
Exklusiv garderob med en ö för förvaring av smycken och kläder
Skåp med en handsydd läderöverdel när din resväska ska packas