Classic

Classic-serien är vårt arv. De tre viktigaste kännetecknen är de kvadratiska elementen, ramarna med sinkade fogar och lamellfronterna. Vi har tolkat klassikern med respekt för den ursprungliga designen, som Arne Munch skapade 1968, i nya nordiska träslag och med nya funktioner.

En köksklassiker

Länge leve det originella

Classic är uno forms ursprungliga klassiska serie ritad 1968 av Arne Munch. Classic kännetecknas av den avskalade framtoningen med kubiska element, och den höga sockeln som ger möjlighet att fullt utnyttja utrymmet från golv till bänkskiva. Ett storslaget hantverkskök – skapat med händer, huvud och hjärta.

Arne Munchs idé baserades alltså på en liksidig kub som kunde kombineras på flera olika sätt och som därför öppnade en helt ny värld med möjligheter. Både estetiskt och funktionellt.

Samtidigt skapades uno form från början för att vara mer än ett kök. Det var en skulptural möbel. Ett rum för ren och skär njutning. En spegling av det goda livet. Och en vision om att berika varje kund med en daglig tillfredsställelse.

uno form handlar om mer än bara köket, uno form handlar om känslor. Om att förföras. Att känna en allomfattande glädje av att ställa höga krav på livet - och få dem infriade.

Många av de första köken som uno form levererade i slutet av 60-talet och början av 70-talet står fortfarande kvar. Och mer än så. De ger fortfarande sina ägare daglig tillfredsställelse. Det är bevis på att uno forms tidlösa design, kompromisslösa kvalitet och snygga yttre är byggt för att hålla.

Design

Så känner du igen ett original

Classic kännetecknas av sin stringenta, tidlösa framtoning med kubiska element, unika lådlameller och hög sockel. Ett storslaget hantverkskök skapat med händer, huvud och hjärta. Omöjligt att kopiera.

Lådan är en fyrsidig konstruktion i massiv lönn, som är sammanfogad med tappar och lackbehandlad, vilket underlättar rengöringen. Lådorna levereras med fullutdrag och soft-close, vilket ger ett mycket bra glid och en bestående hållbarhet.

Classic-lådelementet är ett uttryck för kökets goda kvalitet. Oberoende av lådans höjd framträder elementet på samma sätt, och de lodräta profillisterna bildar en elegant harmoni med luckorna. Lådlamellerna är tillverkade i massivt trä och kan även väljas med laminat på ytorna. Lådlamellerna är överfalsade. Det gör dem tättslutande och understryker den eleganta designen.

Skåpstommarna i Classic är en vacker kombination av hantverksmässiga massiva frontramar med traditionella sinkade fogar och moderna stomelement i melamin. Alla sammanfogningar är tappkonstruktioner, vilket ger stommen en robust styrka - skapad för användning dagligen i många år.

Luckan är överfalsad. Det gör den tättslutande och understryker den eleganta designen. Den är upphängd med Classics trepunktsgångjärn av specialtyp, som är fästa i den massiva stommen och i lådans massiva träkant. Kräver ingen ytterligare justering och tål extrem belastning. Ytterligare ett unikt karaktärsdrag hos uno forms kök.

Inspiration

Vi har handplockat några designlösningar med Classic-kollektionen. Se mycket mer i inspirationsgalleriet.

Köksö i rökt ek med stålbänkskiva och vit högskåpsvägg med alkov
Snickeri kök i valnöt och svart laminat

Färger

Ask

Ek

Rökt ek

Valnöt

Svart ek

Sno white

Polar white

Folkestone

Fog

Mouse

Graphite

Diamond black

Premium White

Cashmere Grey

Beige Arizona

Castoro Ottawa

Stone Grey

Mushroom Grey

Rosso Jaipur

Verde Comodoro

Cacao Orinoco

Blu Fes

Black

Se andra kollektioner