Copenhagen

Det som skiljer ut Copenhagen-snickarköket från andra kök är kombinationen av knivskarp estetik, kompromisslöst hantverk, kräsna materialval och genomarbetad funktionalitet som fungerar här och nu – och om många år.

Den nya kollektionen är skapad och vidareutvecklad i Arne Munchs ursprungliga anda. Designfilosofin lever vidare i allt vi skapar – varenda dag. Och då som nu designar vi inte bara unika och kompromisslösa kök: Vi utvecklar vackra och flexibla möbler som skapar estetiska och funktionella rum.

kompromisslösa detaljer

Vi har tagit vår utgångspunkt i Arne Munchs allra första köksdesign – den klassiska kubiska möbelstommen från 1968 – och därifrån skapat Copenhagen-kollektionen. När vi tar bort fronterna från alla lådor och i stort sett allt annat överflödigt från designen, skärps de arkitektoniska och hantverksmässiga kraven. Varför? Eftersom endast kärnan återstår: En skoningslöst naken stomme, som har skurits ned ända in till benet och blottlagts för blicken. Det finns inget att gömma sig bakom – och vi har inget att dölja. Tvärtom. Copenhagen står som en uppenbarelse vid första ögonkastet – och långt in i framtiden.

Less is more

Vi pratar inte om vanlig minimalism. Vi pratar om en levande men stramt utvecklad designfilosofi, där de få formella greppen och funktionella detaljerna sticker ut tydligare på den utsökt förenklade bakgrunden.

Ett viktigt exempel på poängen är de massiva trälådorna i ek, rökt ek, vit ask eller valnöt. Här kan du kombinera olika lådelement utan att störa det vackra, formfulländade visuella utseendet. Du kan göra detta eftersom de sinkade fogarna är i linje och framstår som symmetriska – oavsett vilka lådstorlekar du kombinerar. Det ger ro att njuta av det vackra spelet i trädet.

Ett annat exempel är den massiva trästommen, som vittnar om gediget, traditionellt snickerihantverk av hög kvalitet.

oändliga möjligheter

Form, funktion och flexibilitet

Du kan välja Copenhagen med benram i borstat rostfritt stål oavsett om elementen är fristående eller står mot en vägg. Du kan också välja benram i massivt trä som fulländar bilden av ditt favoritträslag. Eller den klassiska kombinationen på sockel med praktiska sockellådor. Och slutligen kan du välja – eller variera med – vägghängda moduler.

Möjligheterna är många, men filosofin är densamma. Form, funktion och flexibilitet av skyhög kvalitet.

Copenhagen* är mönsterskyddat under ”EU design registration no. 005935517”
*) Skåpselementens design och konstruktion samt benram i borstat.

Inspiration

Vi har handplockat några designlösningar med Copenhagen-kollektionen. Se mycket mer i inspirationsgalleriet.

Behoven är individuella. Det gäller även när det kommer till lådor. Därför kan du i ett kök från Copenhagen kollektionen ha lådor med flexibla avdelare
Copenhagen köket med benstomme i borstat rostfritt stål kombinerat med vägghängda skåp
Köksö i valnöt med Belvedere bänkskiva

Färger

Ask

Ek

Rökt ek

Valnöt