Twister

Köpenhamn
I området runt Krimsvej på Amager låg tidigare ett industriområde. Nu håller området på att förvandlas till ett exklusivt bostadsområde och här ligger det spektakulära Twister-tornet.
Levereras

Kök och badrum

Antal

28

28 olika kök med 28 likadana planlösningar

Tornet har 14 våningar med totalt 28 lägenheter, och alla har samma planlösning men mycket olika inredning. uno form har levererat köks- och badrumslösningarna, och resultatet blev 28 mycket olika bostäder.

– Folk vill ju gärna ha en individuell stil. När man köper en bostad i ett byggprojekt, där alla lägenheter har samma planlösning, finns det ett stort behov av att kunna sätta sin egen prägel på bostaden och göra den personlig. I Twister har köparna själva kunnat välja golv, kakel, indelning av vardagsrummet och självklart kök. Flexibilitet är viktigt i ett byggprojekt och därför har det varit ett stort plus att köparna i Twister-projektet har fått välja sina kök själva.

Så säger projektchefen Per Skovbæk Mortensen från företaget Arkitektgruppen, som har varit byggherre för Twister-projektet. Med utgångspunkt i uno forms Classic-serie har köparna fritt kunnat välja kök och hårda vitvaror. De fick även möjlighet att göra speciella tillval och välja alternativa inredningar. Den enda begränsningen var att man inte kunde flytta på installationerna, men i övrigt var det fritt fram. uno forms rådgivare har haft individuella möten med alla köpare och tillsammans hittade man den rätta kökslösningen. Resultatet blev 28 mycket spännande och inte minst olika kök. Per Skovbæk Mortensen berättar:

– Det har fungerat riktigt bra med uno form. De förstod vad det handlade om. Det är roligt att se att folk har valt så olika lösningar. Från svart ek till högglansvitt med bänkskivor i stål, marmor och corian. Resultatet av samarbetet blev personliga och kreativa lösningar av hög kvalitet.

Twister Amager Strand Köpenhamn
Twister Amager Strand Köpenhamn
Twister Amager Strand Köpenhamn

Föredrar du Audi eller Peugeot?

I ett prestigefyllt byggprojekt som Twister, där lägenheterna har ett utgångspris på mellan 4 och 8 miljoner, är det viktigt att välja samarbetspartner med omsorg. Här bidrar ett varumärke som uno form till att öka värdet på byggnaden. De som investerar i en bostad i den här prisklassen förväntar sig ett kvalitetskök och det kan uno form leverera. Per Skovbæk Mortensen förklarar:

– Ungefär så här är det: Föredrar du Peugeot eller en Audi, när du väljer kök? Folk vill gärna designa sitt kök själva och man vill förstås hellre ha ett Audi-kök än ett Peugeot-kök. Uno form är helt klart Audi-köket. När du köper en bostad i ett exklusivt byggprojekt ska priset hänga ihop med val av leverantörer och material.

Per Skovbæk Mortensen berättar att man hos Arkitektgruppen har flera bostadsprojekt på gång med uno form som leverantör, eftersom det är en garanti för att kunderna får en bra upplevelse.