Tuborg Strandeng, Kysthus I och II

Hellerup
Längst ut på udden vid Öresund, i ett kuperat och vilt strandängslandskap, där strandråg, havtorn och hagtorn växer vilt, ligger Kysthus I och II. En spektakulär byggnad i världsklass. 40 av de 50 lägenheterna är inredda som Classic House med ett tidlöst och klassiskt Avantgarde kök, badrum och garderob från uno form.
Levereras

Kök, bad och garderob

Antal

40

Kysthus I och II är ritade av de internationellt kända arkitekterna Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som även har ritat Tietgenkollegiet, Skuespilhuset, Havneholmen och Axel Towers.

Lundgaard & Tranberg är känt för att skapa arkitektur med stor respekt för landskapet som omger dem.

”Visionen var från början att området skulle göras om så att det framstod som en orörd natur med en arkitektur som föddes ur omgivningen. Naturen skulle ta så mycket plats som möjligt och folk skulle vara närmare väder och vind”, säger arkitekt Lene Tranberg.

”Byggnaderna är klädda med sandfärgat tegel noga utvalt för Tuborg Strandeng”, säger Lene Tranberg. ”Stenarna är handgjorda, det vill säga formade för hand, så att de aldrig blir helt släta, utan taktila med mer liv. För de horisontella fasadlisterna har man använt något större tegelstenar. Den subtila variationen av dimensioner gör byggnaderna mer spännande och levande.

Trapporna i trapphusen är också byggda av en speciell sandfärgad terrazzo, som tagits fram speciellt för den här byggnaden för att sända ytterligare en hälsning till landskapet och sandbotten under havsytan”, säger Lene Tranberg.

Designlinjer

Tillsammans med entreprenören NCC har Lundgaard & Tranberg skapat fyra olika designlinjer för inredningen, som harmoniserar med arkitekturen och landskapet: Classic House, Nordic House, Beach House och Studio House.

40 av de 50 lägenheterna är inredda som Classic House med ett tidlöst och klassiskt Avantgarde snickerikök från uno form. De stengrå ytorna, de sinkade fogarna på lådorna i ljust, nordiskt trä och bänkskivan i natursten drar naturen hela vägen in i de exklusiva hemmen, som är omgivna av både vatten och vild natur.  

Man har verkligen ansträngt sig med detaljerna i köksdesignen där färger och material noggrant matchas med landskapet och även minsta lilla detalj är genomtänkt. I köken finns till exempel inga synliga ventilationsgaller, och det ligger ett noggrant utfört hantverk bakom arbetet i de exklusiva hemmen som levas i utkanten av naturen och staden. Nära till - och långt ifrån - allt.