Teglporten

Köpenhamn
På Teglholmen i Köpenhamn har man byggt ett nytt bostadsområde, som utmärker sig genom det fantastiska läget vid vattnet och den höga kvaliteten både utomhus och inomhus. uno form har levererat de exklusiva köken.
Levereras

Kök

Antal

137

Hyreslägenheter av hög kvalitet på Teglholmen

Teglholmen i Köpenhamns Sydhavn har med tiden blivit ett väl utbyggt bostadsområde med närhet till både stad och natur. Ett av de nyaste bostadsområdena är Teglporten, som ligger i det sydostligaste hörnet av Teglholmen mitt emot Sluseholmen.

– Vi hade bråttom att bli färdiga med projektet eftersom leveransdatumet var den 14 december och en stor del av bostäderna var redan uthyrda. Vi påbörjade projektet i mars 2015 och levererade faktiskt sex veckor före utsatt tid, berättar partnern Henrik Christensen från V8 Construction, som har varit projektledare för Teglporten.

V8 Construction har varit totalentreprenör för projektet, där 137 hyreslägenheter, två affärslokaler och källare med parkeringsgarage ingår. Lägenheterna är cirka 90–130 m² fördelat på tre till fyra rum.

Teglporten
Teglporten
Teglporten

Exklusiva kök

Alla lägenheter är utrustade med uno forms kvalitetskök. Resireal Teglholmen, som är byggherre, V8 Construction och uno form har tillsammans valt uno forms Avantgarde-serie med infrästa handtag och trälådor. Man har lagt vikt vid att skapa kök, där design och kvalitetsmaterial tillsammans ger en känsla av lyx. Jannick Risgaard Hostrup, konsult hos uno form, berättar:

– Med ett sådant kök tillgodoser man behoven hos en kräsen publik som gärna vill ha ett kvalitetskök som inte är för grällt. Designen följer de arkitektoniska linjerna, och vi beställde bland annat en speciell bänkskiva i kompaktlaminat, så att kökselement och bänkskivor fick samma färg. Enkelt och snyggt.

Och till ett kvalitetskök hör självklart även hårda vitvaror av bästa kvalitet, säger Jannick Risgaard Hostrup.

– Ett uno form-kök ställer krav på de hårda vitvarorna. De ska passa ihop, och därför har vi valt det bästa från Siemens med pyrolys och induktion. Dessutom har vi valt kranar från Vola, som sätter pricken över i:et i designupplevelsen.

Teglporten
Teglporten
Teglporten

Att bygga nära vatten

Teglporten är ritad av Danielsen Architecture, som bland annat har valt delvis inbyggda altaner för att skapa en dynamisk fasad. Teglporten är utformat som ett huskomplex med fyra till sju våningar med två fasader mot hamnbassängen och den tredje fasaden ut mot en av de nyanlagda kanalerna. Läget var en utmaning under anläggningsprocessen.

– Teglporten ligger helt fantastiskt med vatten på tre sidor och utsikt över vattnet från alla lägenheter. Men det är självklart utmanande med så lite plats när man ska bygga. Vi löste det med hjälp av bra och grundlig planering och resultatet blev precis som det skulle. Vi ser fram emot att få hälsa hyresgästerna välkomna, säger Henrik Christensen och Christoffer Nissen från V8 Construction, som står bakom byggandet av Teglporten.