Siloetten

Aarhus
Den prisbelönta fastigheten Siloetten vid Løgten utanför Århus har blivit ett kännetecken för området. De 21 lägenheterna har helt olika planlösningar, vilket har inneburit helt olika köks- och inredningslösningar från uno form.
Levereras

Kök, badrum och garderob

Antal

21

Färger utomhus – rena, vita linjer inomhus

När man 2004 inledde projekteringen av Siloetten var det med utgångspunkt i en kornsilo mitt på ett fält utanför Århus. Silon hade stått oanvänd i över 15 år, och här såg både byggherren och arkitekten en möjlighet att skapa något speciellt.

– Jag är mycket glad över projektet. Jag är glad över att vi lyckats skapa ett höghus mitt i det gröna. Det är ett spektakulärt byggprojekt, som både i kraft av sitt läge och sina öppna planlösningar ger luft och rymd åt dem som bor där. 3–4 fasader ger fin utsikt åt flera håll och massor av ljus.

Det säger Julian Weyes, arkitekt och partner från C. F. Møller, som står bakom Siloetten. Valet av kökslösning förklarar han så här:

– Det skulle vara en gedigen och nästintill reducerad lösning som inte var för gräll och som kompletterade det yttre. Lösningen från uno form är mycket enkel och exklusiv. Med tanke på de markanta färgerna på fasaden var det viktigt att hålla det enkelt inomhus.

Köksdesign som främjar den arkitektoniska linjen

Den öppna planlösningen och de stora fönstren har haft betydelse för valet av köks- och inredningslösning. Ole Knudsen, partner i Løgten Midt och byggherre för projektet, säger:

– Vi tänkte mycket på samspelet mellan färgerna på fasaden och inredningen. Vi ville ha rena linjer inomhus för att framhäva planlösningen, och här kom uno form in i bilden eftersom de vid den här tidpunkten lanserade Avantgarde-serien för kök. Vi tyckte att de enkla formerna och rena linjerna stämde väl överens med det vi sökte.

Minimalistiskt och modernt

uno form har levererat kök, badrumsinredning och garderobsskåp till hälften av de 21 lägenheterna. Avantgarde-serien har ett exklusivt uttryck med vita, handtagslösa fronter, push open-funktion och enkel minimalistisk design, som passar det köpsegment som man vänder sig till med de här lägenheterna. De som köpte bostäderna på projektstadiet fick dessutom själva vara med och designa kök och inredning:

– Inredningen i de olika lägenheterna är helt individuell. Flera köpare har i stort sett valt sina kökslösningar själva, utifrån vår generella rekommendation av uno forms Avantgarde-serie. Köparna hade själva kontakt med HTH/uno form i Århus, och varje gång de skulle fatta ett beslut fick de åka in till Århus och prata med rådgivaren. Det fungerade riktigt bra, säger Ole Knudsen.