Oslo Plads

Köpenhamn
Jeudan står bakom renoveringen av Monberg och Thorsens gamla huvudkontor på Oslo Plads i Köpenhamn. En omfattande renovering, där de gamla kontorslokalerna skulle göras om till 24 exklusiva hyreslägenheter. uno form har levererat kök, bad och garderobslösningar till projektet.
Levereras

Kök, badrum och garderob

Antal

24

Exklusiva lägenheter kräver exklusiva kök

Det får inte finnas några tveksamheter när man inreder exklusiva lägenheter i den dyrare klassen. Och hit hör lägenheterna på Oslo Plads. Med lägenheterna på 300–400 m² riktar Jeudan sig till en speciell målgrupp. Det handlar ofta om kunder, som har sålt sin villa eller om personer som jobbar och bor i Danmark ett par år. Lars Hoffmann, projektchef hos Jeudan berättar:

Vi har haft den här målgruppen i tankarna och varit noggranna i valet av leverantörer. Vi ville att lägenheterna skulle kännas klassiska och tidlösa. Eftersom vissa av kunderna inte bor på Oslo Plads i mer än 2–3 år, var det även viktigt att inredningen skulle tåla att användas mycket. Samtidigt är det viktigt för kunderna att inredningen i deras bostad är speciell. Vi valde uno form, eftersom vi ser det som ett varumärke som står för kvalitet.

Oslo Plads Köpenhamn
Oslo Plads Köpenhamn
Oslo Plads Köpenhamn

uno form som en långsiktig försäkring

Till projektet har Jeudan, i samarbete med Ole Hagen Arkitekter, valt uno forms Avantgarde-serie i amerikansk valnöt kombinerat med vita fronter. I några lägenheter har man skapat moderna köksöar men i övrigt har man medvetet valt en tidlös köksdesign. Jeudan har arbetat med uno form flera gånger tidigare och man väljer varumärket till de större och mest högprofilerade projekten. Lars Hoffmann förklarar varför det är bra att investera lite mer i inredningen:

– Vi skulle aldrig välja ett grällt ”trendkök” till den här typen av bostäder. Den uno form-design vi har valt håller i många år och det är en viktig parameter när Jeudan inreder bostäder. Vi vill hellre betala lite mer och få lösningar som håller i många år, både design- och kvalitetsmässigt. Så behöver vi inte investera i kök igen om 10 år. På det sättet är uno form är en långsiktig försäkring för oss.

Oslo Plads Köpenhamn
Oslo Plads Köpenhamn
Oslo Plads Köpenhamn

Leveranssäkerhet

uno form är kända för sin leveranssäkerhet och det är också något som Lars Hoffmann nämner som ett viktigt argument:

– Vi har en mycket stram tidsplan så vi har inte utrymme för förseningar eller felleveranser. Det är för osäkert om kökselementen först ska fraktas från exempelvis Italien. Med uno form vet vi att delarna tillverkas i Danmark, och det ger oss den leveranssäkerhet som vi behöver för de större projekten med många inblandade. Det har även varit viktigt att ha en större organisation bakom oss, eftersom det ger större säkerhet och flexibilitet. Om vi anlitade en mindre leverantör skulle vi känna oss osäkra på om delarna kommer fram i tid och om de uppfyller våra krav.

Lägenheterna på Oslo Plads är mycket populära och Lars Hoffmann avslutar med att säga:

– Kunderna på Oslo Plads känner varandra, och vi har märkt att de rekommenderar området till vänner och bekanta. För Jeudan är det en kvalitetssäkring, eftersom de inte skulle göra det om lägenheterna inte levde upp till deras förväntningar.

Oslo Plads Köpenhamn
Oslo Plads Köpenhamn
Oslo Plads Köpenhamn

Fakta:

Jeudan är Danmarks största börsnoterade fastighets- och serviceföretag.

Koncernen investerar i och driver större kontors-, bostads- och butikslokaler i Köpenhamn och erbjuder via dotterbolaget Jeudan Servicepartner ett brett utbud av fastighetsrelaterade rådgivnings-, service- och byggtjänster.

Läs mer om Jeudan på: www.jeudan.dk