Kerteminde Resort

Kerteminde
Läget ett stenkast från Kerteminde Nordstrand, en inredning där lyx ingår i varje detalj och närheten till såväl golf och kultur som gastronomiska upplevelser i toppklass gör Kerteminde Resort något alldeles speciellt.
Levereras

Kök och bad

Antal

24

De 24 exklusivt designade semesterbostäderna med panoramautsikt över stranden och Kerteminde-bukten uppfyller bostadsdrömmarna för de allra flesta. Tanken bakom projektet är att bostaden ska fungera som din egen privata hotellsvit. Man har därför tänkt in lyx i varenda detalj, och bostäderna är inredda i en avslappnad nordisk stil som skapar en perfekt harmoni mellan bostaden och den omgivande naturen.

Solen kan avnjutas på terrassen redan under de tidiga vårmånaderna, och när Lacuna-vikdörrarna mellan terrassen och vardagsrummet viks ihop får du fem meter fri panoramautsikt över havet från vardagsrummet. Utsikten kan också avnjutas från ett av bostadens sovrum som har glasvikdörrar mot vardagsrummet – njut av havsluften och soluppgången i öster utan att stiga upp ur de exklusiva ställbara sängarna från det lokala Kerteminde-företaget, Moonbeds.

Samtliga semesterbostäder har utrustats med ett snickarkök i ek från uno form. – I valet av kök har vi fokuserat på att det ska vara en exklusiv, skandinavisk design som kan fungera under många år framöver. För mig är ”modern” inte en kvalitet, eftersom det ofta verkar föråldrat efter några få år. Valet föll därför på uno form och den karaktäristiska modellen Classic — en klassiker som passar i alla sammanhang och som är en garanti för hållbarhet, eftersom den långa livslängden minskar användningen av naturresurser, säger byggherren Kurt Enevoldsen. Classic-designen går igen i bostadens två badrum, som också är utrustade med toalett och armaturer från Alessi.

Kerteminde Resort
Kerteminde Resort
Kerteminde Resort

Golf och gourmet

Köket ligger i förlängning av vardagsrummet och rummen är perfekt avstämda efter varandra i färger och atmosfär. På så sätt skapas en ram kring umgänget och matlagningen med familjen och vännerna.

Men det finns också gott om alternativ om du vill ta semester från matlagningen, för Kerteminde bjuder på smakfulla gourmetupplevelser på Rudolf Mathis och Great Northern, på trivsamhet i Lulu’s Cafe & Boutique vid renässanshamnen eller i någon av de lokala gårdsbutikerna i Kerteminde som levererar råvaror till flera av de bästa gourmetrestaurangerna i Danmark. På våren och sommaren erbjuder Røgeri Hindsholms lilla trattoria till exempel uteservering med rökeriets delikatesser.

Även utanför säsong finns det massor av upplevelser, oavsett om du vill prova vattensport, vinterbada eller vandra. Om det kalla doppet inte lockar, så kan du få en exklusiv spaupplevelse på Great Northern Spa, som sätter nya standarder för design, spainnovation och lyx.

Kerteminde Resort

Med tanke på framtiden

Projektet, som har utvecklats av Kurt Enevoldsen, består av 24 semesterbostäder fördelade på sex byggnader. Den utvändiga fasadspånsbeklädnaden av akaciaträ, som patineras vackert i en gråaktig nyans och är underhållsfritt i upp till hundra år, gör att husen smälter in i den maritima omgivningen nära stranden och Kerteminde Marina.

Med sitt kustnära läge omfattas projektet av ett framtida klimatskydd: lägenheterna har nämligen byggts så att de kan lyftas om vattennivån stiger. – Det är betydligt mer hållbart att lägenheterna kan förändras med klimatet istället för att rivas, säger Kurt Enevoldsen och tillägger att lägenheterna är en del av ett större miljöprojekt för Kerteminde Resort och Kerteminde Camping, med fokus på solceller, jordvärme och biologisk mångfald.