uno form-Studio är Göteborgs nya designdestination

Den danska kökstillverkaren uno form har öppnat ny Studio på Lilla Nygatan i Göteborg. Här ligger fokus på exklusiv design för köket – och resten av hemmet.

Göteborg har fått en ny studio, uno form Studio Göteborg, som erbjuder inspiration till alla designentusiaster på Lilla Nygatan 2B. Området är känt för sina fashionabla butiker, utsökta restauranger och lyxiga hotell – en perfekt miljö för ett exklusivt köksmärke som uno form.

Vi har en agenda att expandera i Sverige och stärka vår profil som ett exklusivt varumärke. Det innebär att vi går från ett shop-in-shop-koncept till monobrand-butiker, som bildar en exklusivitet matchar varumärket i kvalitet och design”, förklarar uno forms sales director Peter Bisgaard.

I hjärtat av studion finns uno forms snickrade design för kök, badrum, entréer och garderober. uno form är dansk design där traditioner och innovation möts i en elegant symbios med kvalitetsmaterial och fulländat hantverk.

De tre ägarna till studion, Linda Andersson, Sofie Caesar och Helene Löfgren, vill dock gå steget längre med den historiska byggnaden, som tidigare rymde biografen Palladium.

Vi erbjuder ett upplevelserum där uno form omges av annan vacker design, så att besökarna får en helhetsupplevelse. Hos oss är inredningen inte styling, utan en del av det vi säljer. Det tycker vi är unikt och något som Göteborg har saknat”, säger delägaren Helene Löfgren.

Utöver uno form hittar man därför design från utvalda danska och svenska designmärken som Gubi, Anour, Massimo CPH, Mater Design, Menuspace, Belid, &Tradition och Skultuna. 

Vi vill att besökarna ska tas emot som gäster och inte bara som kunder. Vi välkomnar dem in i en inspirerande och hemtrevlig värld – med den lilla twisten att de kan ta med sig det de förälskar sig i till sitt eget hem”, förklarar Helene Löfgren.

Förutom designupplevelser erbjuder uno form Studio Göteborg även på en rad event. Man har redan anordnat en vinprovning där samarbetspartnern Gaggenau berättade om vinkylar, och senare kommer uno form Studio Göteborg att ge plats åt ett baristaevenemang, och flera andra aktiviteter är på gång.