Ikoniska danska designmärken ingår stragegiskt samarbete

Carl Hansen & Søn och uno bildar ett nytt strategiskt samarbete när de två danska designföretagen går samman för att främja dansk design internationellt.

Möbelföretaget Carl Hansen & Søn har samarbetat med kökstillverkaren uno form för att samarbeta kring att främja dansk design internationellt. I framtiden kommer du därför att kunna både se och köpa Carl Hansen & Søns möbler i utvalda uno form köksstudior, och du kommer att kunna uppleva uno forms hantverkskök i utvalda Carl Hansen & Søn flaggskeppsbutiker globalt.  
 
Det första synliga beviset på det nya samarbetet är Carl Hansen & Søns flaggskeppsbutik i Gelsted, där även företagets produktion är inrymd. Här har uno form levererat kök från sin ikoniska Classic-kollektion, som är känd för de karaktäristiska lamellådorna, samt den nya Copenhagen Collection, som kännetecknas av ett minimalistiskt uttryck med synliga sinkade fogar. Nästa steg blir etablering av kök i Carl Hansen & Søns flaggskeppsbutiker i München och New York. 

Carl Hansen & Søn och uno form har båda långa, traditionsrika historier bakom sig och är fast förankrade i det danska möbelhantverket. Carl Hansen & Søns historia börjar 1908, då VD Knud Erik Hansens farfar grundade ett litet möbelsnickeri i Odense, som i dag har vuxit till 50 000 kvadratmeter produktion på Fyn och över 600 anställda globalt.

uno form grundades 1968 då Arne Munch förenklade uppfattningen om god köksdesign, och från sin källare i Kgs. Lyngby skapade Classic-serien, som förenar de stolta danska traditionerna av hantverk och design i en tidlös designklassiker. uno form är idag ett av Danmarks starkaste köksvarumärken med köksstudior över hela landet samt i Norge, Sverige och Belgien.

Peter Bisgaard, försäljningschef på uno form, säger:
”Vi har inte bara utsökt design, kompromisslös kvalitet och konsekvent hantverk högst upp på dagordningen. Vi strävar också efter att skapa upplevelser som både är anpassade efter individens behov och som utmärker sig både i utförande och material, så att de bara blir vackrare och får mer personlighet med tiden. När vi presenterar våra produkter sida vid sida lyfter det både våra varumärken och stödjer berättelsen om den danska traditionen av design och hantverk."

Knud Erik Hansen är också entusiastisk över samarbetet och säger:
”Carl Hansen & Søn har mycket gemensamt med uno form – från ögat för de små detaljerna som sinkade fogar till det funktionalistiska förhållningssättet till design, där vi kokar ned allting till det absolut viktigaste. uno forms kök fungerar som möbler i sig själva och kompletterar därför vår kollektion perfekt. Därför är det meningsfullt att vi börjar samarbeta, så att vi tillsammans kan sprida kunskapen om dansk design vidare.”