Julie Gerdes bor med sin familj i Charlottenlund, i en gammal dam till villa från 1885. När familjen tog över det 138 år gamla trevåningshuset hade det gått 38 år sedan det senast renoverades. Det krävdes därför en totalrenovering för att skapa ett modernt hem för familjen på fem.

”Vi hade tidigare samarbetat med Usman Akhtar i samband med inredningen av vårt fritidshus, så vi kände till uno forms kvalitet och visste att Usman har ett öga för vad som är tekniskt möjligt, vad som är funktionellt och hur det blir vackert på samma gång”, säger Julie Gerdes.

När Julie och Usman träffades i huset för ett första möte var allt ett osammanhängande stort kaos. ”Julie ville ha sittplatser i köket, och en utmaning handlade om hur man integrerar en flygel direkt i köket”, säger Usman.

”Jag började därför med att titta på vad som var möjligt – hur det kunde finnas plats för högskåp och en köksö med sittplatser, och samtidigt få en vacker utsikt över flygeln i vardagsrummet – och på begränsningarna i förhållande till ytterväggarna i den vackra gamla villan, fortsätter Usman.

En ny planlösning

Resultatet blev en helt ny planlösning. Gästtoaletten gjordes mindre, ytterdörren flyttades och väggen mellan kök och vardagsrum revs. Från den nya hallen med inbyggd bänk kan du nu se flygeln så snart du kommer in i huset.

Det grå Shaker-köket passar stilmässigt perfekt med den gamla Charlottenlundsvillan och inredningen passar perfekt för familjen. De har fått en köksö med spishäll, vinskåp och sittplatser, gavelväggen i köket har gjorts superfunktionell med högskåp som rymmer ugn, kaffebryggare och kyl/frys, och den vackra bänkskivan i naturstenen J'adore med patinerad diskbänk i mässing tål en hektisk vardag.

Spa i källaren

Totalrenoveringen omfattade, förutom kök och tvättstuga, även tre badrum. Usmans förslag till ny planlösning i källaren gav familjen ett lyxigt badrum med plats för det badkar som familjen ville ha, men som de själva inte kunde se hur de skulle få plats med. Tvättmaskinen och torktumlaren gömdes undan i en ny och extremt funktionell tvättstuga.

”Usman är helt enastående. Vi har haft flera bra möten och vi har fått ett kök som har skapats speciellt för oss utifrån vår vardag och arkitekturen i hemmet – med en ny genialisk planlösning”, säger Julie. 

”Det har varit avgörande för processen att vi haft en rådgivare med hjärta i projektet och där man kan känna personen bakom. Det gjorde hela skillnaden.”
Julie Gerdes

Mer informationHär bor

Familj på fem

Var

Charlottenlund, Danmark