Husets ursprungliga kök var litet och mörkt och låg avskilt från de tre vardagsrummen i fil med utsikt över Öresund. Väggen till matsalen slogs därför ner för att ge plats åt den stora köksön, som står som ett tydligt statement mitt i rummet med det överdådiga burspråket och den öppna spisen i marmor.

Ett Shaker-kök i klassisk miljö. Herrgården byggdes 1906.
Hall i herrgård med vita Shaker garderober och Made A Mano plattor
Shaker-kollektionen representerar allt Skandinavien är känt för: tidlös kvalitet, hantverk, enkelhet, hållbarhet och estetik.

Inspirerat av läget vid Öresund

Valen av färg och material har definierats utifrån husets läge vid Öresund och är inspirerade av sand, strand och hav. Den grå köksön har en bänkskiva i vit, mattslipad kvartsit med grönaktiga nyanser och en handsmidd diskbänk i massiv mässing som patineras vackert med tiden.

Kvartsit är en natursten med en ådring som liknar marmor, men med granitens styrka. Därför är den resistent mot repor och syra från till exempel citron och vinäger.

På köksön är spishällen skräddarsydd för det perfekta kulinariska scenariot med Gaggenaus 400-serie. Flexibel induktionshäll, gashällar, Teppan Yaki och bänkfläkt styrs av de upplysta reglagen i rostfritt stål som är vackert inramade på den vertikala delen av bänkskivan i kvartsit.

De handgjorda lådorna är tillverkade i massiv ek med sinkade fogar, och uno forms serie med exklusiva tillbehör fulländar den funktionella upplevelsen.

Ett stengrått lyxkök i en herrgård norr om Köpenhamn

Hall, badrum och garderober är inredda i samma nordiska stil, så att en arkitektonisk helhet växer fram i hela herrgårdsvillan. Enkelheten i designen gör den tidlös och får den att fungera lika bra i såväl pampiga våningar som i patriciervillor och nybyggnation. 

uno forms Shaker-kollektion representerar allt som skandinavisk design är känd för: tidlös kvalitet, snickerihantverk, enkelhet och estetik.

Vitt badrum med mässing och handgjorda Made a Mano-plattor
TONI Copenhagen Christiansborg
Vitt badrum med carraramarmor och mässingsarmaturer från TONI Copenhagen

Mer informationVar?

Herrgårdsvilla norr om Köpenhamn