När Elin var liten flyttade familjen från Köpenhamn till ett lugnt villakvarter med vackra gamla villor norr om staden. Här bor de nära naturen och barnens skola, och samtidigt kan paret snabbt ta sig till möten och jobb inne i Köpenhamn – antingen med kollektivtrafikens S-tåg eller på cykel.

Det var därför högprioriterat att hitta ett större hus i samma område när familjen växte ur det första huset. Julie har alltid haft en dröm om att bo i en klassisk dansk murmästarvilla med originaldetaljer som burspråk och stuckatur, och när den vackra tegelvillan från 1930 lades ut till försäljning slog Julie och Peter snabbt till.

Plats för familjeliv i den gamla murmästarvillan

De tidigare ägarna hade redan renoverat hela övervåningen och källaren när familjen flyttade in i januari 2022 – och inrett tre helt nya badrum, bland annat med ett vackert fristående badkar och VOLA-kranar i mässing som passade huset perfekt.

Julie och Peter kunde därför koncentrera sig på att förvandla de små rummen på bottenvåningen till ett funktionellt och modernt hem med plats för familjeliv, barnens födelsedagskalas och julafton med dryga 20 gäster runt matbordet.

Livet i drömhuset började därför i ett byggkaos, där två bärande väggar ersattes med järnbalkar, två olika golv ersattes av en ny, vacker fiskbensparkett i ek, all stuckatur restaurerades och det gamla köket ersattes med ett kiselgrått Shaker-kök som passar den gamla tegelvillan. 

”Det gamla köket var väldigt litet och vi ville göra rummen större, skapa en harmonisk helhet på bottenvåningen och optimera inredningen för hur vi lever i dag, med ett kök i mitten av huset”, säger Julie.

Det är i köket man samlas

 ”Jag är så glad att vi tog bort halvväggen, höjde den bärande balken och skapade ett stort, öppet kök och vardagsrum. Köket är ju nämligen inte bara en plats där vi lagar mat. Det är där vi samlas både morgon och kväll,

vi bakar bullar på helgerna, barnen leker och dansar, vi bjuder gästerna på en drink och så mycket mer. Ni känner säkert igen det: Det är i köket man samlas”, säger Julie.

Mer informationHär bor

Julie jobbar som kommunikationschef på ett internationellt techbolag, men just nu är hon mammaledig med lille Vilhelm, och Peter som är egen företagare.

Var

Norr om Köpenhamn

Följ på Instagram

Se mer från det vackra huset och följ Julies passion för inredning, interiörer och nordisk design på @villa.t12.

Fotograf

Andreas Mikkel Hansen