Huset var i mycket dåligt skick och uppdelat i två lägenheter och det krävdes därför en större renovering för att skapa ett ståtligt hem med ett modernt uttryck – samtidigt som charmen och de gamla detaljerna bevarades. Köket på första våningen togs bort och förvandlades till ett större badrum, ett 80-talsvalv mellan kontor och sovrum ersattes med en fransk dubbeldörr och på bottenvåningen slogs fyra små rum – en toalett, ett litet kök och två små rum – ihop till ett för att skapa ett stort och mysigt kök/allrum.

Familjens favoritrum

Köket/allrummet är det rum i huset som Kinne älskar mest. ”Det är både funktionellt, vackert och hela familjens samlingsplats. Här läggs många timmar på att rita, måla, äta, umgås och prata tillsammans.” Kinne och Jonas valde ett uno form Shaker kök i färgen Stone Grey med mässingsdetaljer och marmorbänkskiva, som passar husets inredning och stil.

Kinnes pappa kom på idén att sätta mässing på sockeln under kökselementen. Det matchar mässingshandtagen fint och skapar elegans och värme i rummet.

Matbordet har Kinnes pappa gjort av ekträ, som han har huggit ner vid familjens sommarstuga. Intill matbordet står ett vitrinskåp i metall fyllt med bland annat fina, gamla kristallglas som Kinne ärvt av sin mormor.

”Genom att inreda med kontraster som industriell metall och fina kristallglas och kombinera klassisk dansk design som håller länge med fina vintagefynd och färger i olika dämpade nyanser som beige, grått, ljusgult, brunt och rosa får hemmet personlighet”, säger Kinne. 

Detta vill Kinne inte vara utan i köket ...

Kinne är särskilt nöjd med kökets ståtliga uttryck och den fina harmonin mellan kök/allrum och vardagsrum. Och så är köksön perfekt för servering när familjen har gäster. 

Kinne kan inte vara utan sin Quooker och bänkskivan, som innebär att hela familjen kan vara med och laga mat. ”Och så är det en extra bonus att köket är praktiskt och lätt att hålla rent med två små barn”, säger Kinne.  

Fina toner

I trapphuset fick man kämpa med att få bort slitet linoleum för att få fram originalgolvet. Kinne har målat den nedre delen av väggen rosa och den rosa panelen ger ett överraskande uttryck och en snygg kontrast till de andra rummen, som främst har dämpade färger.

Parets senaste stora projekt var att gräva ut källaren för att bättre utnyttja de extra kvadratmeterna till en fin tvättstuga och inreda ett nytt badrum på andra våningen.

Mer informationHär bor

Kinne Andersen, Senior Specialist på Nykredit, Jonas Kofoed Larsen, Investment Manager AIP, dottern Filippa och sonen Carlo.

Var

Radhus från 1893 i Komponistkvarteret på Østerbro, Köpenhamn. Äldre byggnadsföreningshus, som totalrenoverats. Huset är 136 m2 och har 48 m2 källare.

Följ med på

@kinneandersen