Hantverket

uno form skapas med händerna, med huvudet och med hjärtat. På fabriken i Farsø tillverkas allt för hand och inte med hjälp av robotar eller på löpande band. Det innebär inte att maskiner inte används om de är till nytta. Men de processer som kan utföras bättre för hand görs för hand. Ett exempel på detta är de sinkade fogarna på vissa delar som monteras och slipas för hand – och det syns på slutresultatet.

Alla skåpstommar monteras med spont och not, vilket ger en stark och tät konstruktion.

Vi är stolta över att skapa ett gediget hantverk och att inte underkasta oss massproduktionens kompromisser. Det ger produkten råstyrka och hållbar skönhet.

Material

Hos uno form använder vi uteslutande kompromisslösa material. Material som har uttryck, styrka och ursprung som vi kan vara stolta över. De utmärkta materialen gör uno form-köket mycket hållbart. Våra material slits inte – de får patina. Därför blir ett uno form-kök bara vackrare av att användas.

Vi använder massivt obehandlat trä och faner av ädla träslag, och endast trä från förstasorteringen. Begrepp som restträ eller andrasortering existerar inte hos uno form. Träet importeras från olika delar av världen – men självklart bara från godkända och miljövänliga producenter.

Innan köket tillverkas läggs faneret upp, kvalitetssäkras och väljs ut efter struktur, färg och ådring i träet. På så sätt ser vi till att det färdiga köket får en naturlig och harmonisk färgnyans och ger ett enhetligt intryck

I produktserien C-serien använder vi särskilda utvändiga gångjärn i rostfritt stål till dörrarna.

Det är ytterligare ett tydligt exempel på uno forms kompromisslöshet och perfektionism vid val av material.