Hantverket

uno form är ett kompromisslöst hantverkskök – skapat på snickeriet i Danmark – med händerna, huvudet och hjärtat. Här möts det manuella och högteknologin och här har vi aldrig arbetat på serietillverkningens premisser. 

Det börjar med valet av de ädlaste träslagen, de finaste materialen och de noggrant utvalda, handplockade leverantörerna. Det börjar där, och sedan sänker vi inte ambitionsnivån en millimeter. Vi bygger varje kök från grunden och vi kompromissar inte: Av princip satsar vi på perfektion, och vi skapar handgjorda hantverkskök i kompromisslösa material som bara blir vackrare med tiden.

Hos uno form använder vi uteslutande kompromisslösa material. Material som har uttryck, styrka och ursprung som vi kan vara stolta över. Vi väljer noggrant ut varje enskild planka som förvandlas till vackra lameller i ett Classic-kök. Det massiva träet huggs, hyvlas, sorteras, kortas av och profileras, putsas och ytbehandlas två gånger innan det får ingå i den ikoniska köksdesignen.

I vår fanerverkstad limmar vi ihop allt faner istället för att sy ihop det. Det ger en stabil och osynlig fog och det vackraste resultatet. Och som en extra service sparar vi varje vecka faner i vårt arkiv så att vi kan hitta faner med samma färg och struktur om olyckan skulle vara framme och en ny låda behöver tillverkas – precis som vi har gjort de senaste 22 åren.

På snickeriet monteras alla skåpstommar med traditionellt spont och not. Det ger den största limytan och den tätaste och starkaste konstruktionen. Ramarna med sinkade fogar fogas ihop och slipas för hand på äkta snickarmaner. Innan vi monterar ramen på stommen med spont och not, gör vi den vackra gjutningen som skapar mjuka skuggeffekter i fogarna mellan stommarna. Här behövs inga träpluggar. Det ger produkten råstyrka och hållbar skönhet.

De handgjorda trälådorna med sinkade fogar finns i lönn, vit ask, ek, rökt ek och valnöt. Lådbotten är fastsatt i en not i lådsidorna, och resultatet är inte bara vackra lådor, utan starka lådor som är gjorda för att hålla i generationer.

Material
Plankor för ett uno form kök
uno form använder enbart trä från hållbart skogsbruk
Hållbarhet
Plankor för ett uno form kök