Nicolinehus

Aarhus Ø
Med sitt unika läge – småbåtshamnen på ena sidan och Havnebadet på den andra – och sin unika inredning med saluhall och restauranger kommer Nicolinehus att bli en samlingsplats för hela Århus Ö.
Levereras

Kök och bad

Antal

150

Utifrån en vision om att skapa en byggnad som surrar av liv och mångfald har Bricks A/S tillsammans med Aart Architects kombinerat attraktiva privata bostäder och verksamheter. Tillsammans med saluhallen, små specialbutiker, caféer, sky bar och restauranger skapar det en miljö där Nicolinehus är i bruk både dagtid och kvällstid.

Arkitekturen hämtar inspiration från stadskärnans stringenta gamla kvarter med deras karaktäristiska och robusta röda tegelstenar, och formas av utsikten över den gröna Riisskogen, det nya hamnbadet, den gamla marinan och den historiska stadskärnan. Ett uttryck som är både rått och robust, elegant och enkelt. Med fokus på en helt unik känsla i varje enskild detalj.

– Vi fick en detaljerad sparring väldigt tidigt i fasen av uno form-teamet med Mads Haase i spetsen, säger Peter Kallehave, teknisk chef på Bricks A/S. Han berättar vidare: Utöver att leverera unika kök till kräsna kunder har uno form även varit en kompetent sparringspartner i utvecklingsprocessen i samband med granskning av projekt och design.

Nicolinehus
Takträdgård på Nicolinehus
Nicolinehus

150 individuella kök

Lägenheterna och radhusen i Nicolinehus är på mellan 45 och 300 kvadratmeter och gemensamt för dem alla är den kompromisslösa kvaliteten i varje detalj. Det gäller även valet av kök och badrum, där de boende har haft möjlighet att sätta sin egen prägel på design och material. uno form har tillverkat och levererat 150 mycket olika kök från den klassiska designkollektionen till den nya Copenhagen-kollektionen – i kompromisslösa material som ek och rökt ek med bänkskivor i kvartsit, Corian och marmor.

– Samarbetet med Mads Haase har varit helt unikt, säger Anette Valsted, tidigare förvaltningschef på Bricks A/S. Vi har haft en riktigt bra sparring med Mads, och han har alltid gjort det lilla extra för att lösa uppgifterna. Och så ger det en trygghet att Mads ofta är på plats och hela tiden kvalitetssäkrar projektet, avslutar Anette Valsted.