New Nordic
Shaker Kitchen

Vi har förenat shakertraditionerna med modern nordisk design för att skapa moderna rum med djupa rötter. Resultatet är en avslappnad lyx i dämpade färger, enkla former och rena linjer. Rum där ögat och själen finner ro.

Inspirationen från shakerna är alltså stark. De levde ett enkelt liv med gott hantverk och skapade möbler som förenade det vackra med det praktiska. Den traditionen vill vi gärna hålla vid liv.

Följ passionen
- eller förträng den

”Det finns två sorters människor: de som följer sin passion – och de som förtränger den. Och hur vet jag det? Det vet jag för att jag känner igen båda hos mig själv. Den ena var nära att ta livet av mig och den andra gav mig nerven och närvaron tillbaka.

Musiken är och förblir min passion, men jag hade kommit så långt ifrån den att jag gick ned mig. Och det till den grad att jag trodde att allt var slut. Om det var ett kompromisslöst kall eller en nödvändig väckarklocka spelar ingen roll, jag överlevde eftersom jag lyssnade till den.

I det ljuset kom den som en sorts välsignelse. Jag valde och fick tillbaka passionen, som fortsätter att ge till mig.”

uno form S-Series

I sin monokroma färgskala utstrålar detta kök en tidlös lyx i nordisk shakerstil.

uno form S-Series

Det samlade intrycket är lätt och luftigt, vilket understryks av enkla handtag och tillbehör i mässing, som binder samman kökets material i en varm komposition.

uno form S-Series

Bänkskivan Jura Polar Blau i natursten framhäver intrycket av enkel elegans.

Inspirerad av enklare tider, skapad för moderna människor

Atmosfären i dessa kök är inspirerad av enklare tider för att
skapa en behagfull ram för den moderna människan. Färgerna
har valts för att ge familjen lugn att njuta av en fristad medan
vardagen virvlar förbi utanför. Inredningen har skapats för att
ge energi för omsorgsfull matlagning, trots att nutiden kräver
snabba lösningar.

colours & materials

customize the experience

uno form S-Series

Ännu enklare

Vinkelkök med gott om plats för både matlagning och gästfrihet. Färgerna stengrå och kiselgrå har kombinerats med bänkskiva och bordsvitrin i rökt ek samt kompositstenplatta i färgen Coral Clay. Den nytolkade laboratorievasken i borstad mässing står i knivskarp kontrast till de dämpade färgerna så att köket får en råare karaktär.

De höga förvaringsskåpen har gott om plats för porslin och matvaror bakom glasluckor i råglas. Den mysiga hörnan med sittplats och kuddar i mörkbrunt läder kommer nog att bli favoritplatsen.

Oplev Shaker hos uno form. Klicka här för att hitta din närmaste.

När allt är på rätt plats och finns nära till hands är det roligt att laga mat. Därför tillverkar vi många olika lådinredningar som passar varje familjs liv i köket.

När det gäller valet av själva lådsystemet har uno form gjort det ännu enklare; kryddlåda i björk som standard, eller låda i sinkad massiv lönn som tillval. Båda är utrustade med fullutdrag och soft-close.

uno form S-Series

Plywoodlåda

uno form S-Series

Låda i massiv lönn