Först fann jag kurvan, sen uppfann vi köket

Reflect Kitchen by Søren Rose
Interior designer, New York

Reflect sketch - kurven | unoform

Den perfekta kurvan är inskriven i historien om Reflect. Det är när dagsljuset möter kurvan som magin uppstår, och det är när dygnets skiftande ljus träffar kökets vackert svängda ytor som det föränderliga skuggspelet uppstår.

Visionen var att hitta den perfekta kurvan och när vi gjort det, fann vi tillverkaren som kunde förverkliga den. Men det kan ju alla säga. Kom och upplev det.

En skillnad som inte går att ta miste på.

Föreställningarna om hur ett kök ska se ut är relativt konstanta. Faktiskt så konstanta att onda tungor påstår att många kök liknar varandra till förväxling; åtminstone vid första intrycket.

Träslagen och lådstorlekarna skiftar, färgsättningen på fronter och laminatskivor varierar – och självklart sätter valet av vitvaror, armaturer och bänkskivor en personlig prägel på varje kök. Men i stort sett är det bara variationer på samma tema.

Så ser det i varje fall ut på ett ytligt plan, men det räcker att titta närmare och dra ut lådorna för att kvalitetsskillnaden ska framträda tydligt.

Kurvan knäckte koden
Någon gång då och då händer emellertid något som ruckar vår föreställning om hur ett kök kan se ut. I det här fallet var det något så enkelt som en kurva som knäckte koden.

Reflect Kitchen är nämligen unikt vid första anblicken – och även kurvan tål en närmare granskning.

Kurvan hade hittat sitt kök.

Reflect Røget Eg | unoform

Ytan förvandlar kurvornas visuella effekt.
Och skillnaden syns inte bara på ytan.

Det är när dagsljuset träffar kurvan som magin uppstår – och det är när
dygnets skiftande ljus möter fronternas mjukt svängda
ytor som det förunderliga färgspelet skapas.

colours & materials

Copenhagen Collection - Eg


Ett exklusivt träslag.

Det är på samma sätt med kompromisslösa kök som med komplexa viner: De förändras när du väl tar dem i bruk – och de bästa blir bara bättre med tiden.

Dessa beundransvärda egenskaper framträder tydligt i våra kök i ekträ, som alla är produkter av utsökta och magnifikt bearbetade material som håller med tiden och ger dig ett årgångskök som vittnar om ett liv som levts.


Färgerna varierar, men fundamentet är detsamma.

Och fundamentet är lika solitt som ytorna är silkeslena och eleganta – och så tåliga att du kan säga adjö till feta fingeravtryck. Du kan välja mellan sju olika laminatfärger som alla finns representerade på den här sidan, och som går mellan ytterligheterna svart och vitt. De supermatta laminatskivorna är i absolut toppklass och håller samma nivå som det övriga hantverket.

Reflect | unoform

created with passion

uno form är individuell lyx för de kräsna. På vårt snickeri i Danmark kontrolleras och värderas varje enskilt trästycke av passionerade yrkesmänniskor. Erfarna hantverkare som fortfarande blir varma om hjärtat när de ser ett väl utfört snickeriarbete - och som varje dag drivs av viljan att skapa formfulländade helheter och exklusiva detaljer, som var och en är med och ger uno form liv. Och själ.

Reflect Natur Eg | unoform
uno form production
Reflect by Søren Rose | unoform