Copenhagen
Collection

Det ultimata köket.

Det som skiljer vår extraordinära Copenhagen Collection från ett traditionellt kvalitetskök är kombinationen av kompromisslösa materialval, knivskarp estetik, krävande formgivning och en konsekvent funktionalitet som inte bara fungerar under den första tiden, utan också efter många år.

När vi dessutom tar bort fronterna från alla lådor och i stort sett allt annat överflödigt från designen, skärps de arkitektoniska och hantverksmässiga kraven. Varför? Eftersom endast kärnan återstår: En öppen och skoningslöst naken stomme som skurits ned ända in till benet och blottlagts för blicken. Det finns inget att gömma sig bakom – och vi har inget att dölja.

Tvärtom. Copenhagen Collection är en uppenbarelse vid första anblicken – och står sig många år framöver.

Form, funktion och flexibilitet

Den nya kollektionen har skapats och vidareutvecklats i Arne Munchs ursprungliga anda. Designfilosofin lever nämligen vidare i allt vi gör och levererar i dag. Och då som nu designar vi inte bara unika och kompromisslösa kök: Vi utvecklar snygga och flexibla möbler som skapar estetiska och funktionella rum.

Den här principen framgår också med stor tydlighet i varianterna på Copenhagen Collection.

Du kan till exempel välja möbelmoduler med underrede i borstat, rostfritt stål, oavsett om delarna är fristående eller placeras mot en vägg. Du kan också välja underrede i massivt trä för att fullända bilden av det träslag du föredrar, eller den klassiska kombinationen av sockel med praktiska sockellådor. Slutligen kan du även välja – eller variera med – vägghängda moduler.

Möjligheterna är många, men filosofin är densamma. Form, funktion och flexibilitet i skyhög kvalitet.

Copenhagen Collection

Mindre är lite mer

Här talar vi inte om vanlig mainstream-minimalism. Vi talar om en levande men omsorgsfullt utformad designfilosofi, där de få formmässiga greppen och de funktionella detaljerna framträder tydligare mot den utsökt förenklade bakgrunden.

Copenhagen Collection
Copenhagen Collection

Ett bra exempel på det är de massiva trälådorna i ek, ask eller valnöt. Här kan du kombinera flera lådkonfigurationer och -format – utan att förstöra den snygga, formfulländade och visuella framtoningen. Och det kan du eftersom de handgjorda laxfogarna på lådorna är helt i plan och ger ett symmetriskt intryck – oavsett vilka storlekar du kombinerar. Ett annat, mer funktionellt exempel är de dolda, elegant avrundade greppkanterna, som gör det behagligt att öppna och stänga lådorna.

Kvalitet kostar, men kostar det så mycket som du tror?

Priser på uno form køkkener
Classic pris exempel
Copenhagen Collection pris exempel
Avantgarde pris exempel
Shaker pris exempel
Grebsløst Avantgarde pris exempel
Reflect pris exempel

Reflect

Søren Roses ”Reflect Kitchen” gör upp med föreställningarna om hur ett kök kan se ut. De vackra svängda luckorna finns i Ek Natur, Svart Ek, Rökt Ek samt ultramatt Fenix-laminat, och finns endast som underskåpselement.

Pris inklusive moms från

SEK 137.889,-

Priset är exklusive bänkskiva, vask, armatur, vitvaror och montering.

Prisgrupp P2 – Finér eller Fenix-laminat

Läs mer om Reflect

Classic

Arne Munchs designklassiker från 1968 finns i flera exklusiva träslag. Alla luckor finns dessutom i laminatfärger, däribland de matta Fenix-laminaten.

Pris inklusive moms från

SEK 146.771,-

Priset är exklusive bänkskiva, vask, armatur, vitvaror och montering.

Prisgrupp 1 – Vit Bok

Läs mer om Classic

Copenhagen Collection

Copenhagen Collection finns i ek, ask och valnöt och består uteslutande av låddelar, diskbänksdelar och fronter till integrerade diskmaskiner. Skåpstommen är alltid fanerad på insidan. I det här prisexemplet ingår hög- och överskåp från Classic Collection.

Pris inklusive moms från

SEK 162.420,-

Priset är exklusive bänkskiva, diskho, armatur, vitvaror och montering.

Prisgrupp 2 – Ek eller ask

Avantgarde

Enkelt, rent och funktionellt. Avantgarde är det minimalistiska köket som finns med fronter som är antingen målade, fanerade eller med ultramatt Fenix-laminat.

Pris inklusive moms från

SEK 93.211,-

Priset är exklusive bänkskiva, vask, armatur, vitvaror och montering.

Prisgrupp R1 – Vitmålad

Läs mer om Avantgarde

Avantgarde - grepplös

Enkelt, rent och funktionellt. Avantgarde är det minimalistiska köket som finns med antingen målade eller fanerade luckor.

Pris inklusive moms från

SEK 87.528,-

Priset är exklusive bänkskiva, vask, armatur, vitvaror och montering.

Prisgrupp N1 – Vitmålad

Läs mer om Avantgarde

Shaker

Vi förenar tradition med nutidens nordiska formgivning, och har skapat New Nordic Shaker. Köket finns i fyra dämpade färger och kan kompletteras med Shaker-lister och gavlar mellan elementen.

Pris inklusive moms från

SEK 100.652,-

Priset är exklusive bänkskiva, vask, armatur, vitvaror och montering.

Prisgrupp S1 – Vitmålad

Läs mer om Shaker

Kompromisslösa materialval,
knivskarp estetik

created with passion

uno form är individuell lyx för de kräsna. På vårt snickeri i Danmark kontrolleras och värderas varje enskilt trästycke av passionerade yrkesmänniskor. Erfarna hantverkare som fortfarande blir varma om hjärtat när de ser ett väl utfört snickeriarbete - och som varje dag drivs av viljan att skapa formfulländade helheter och exklusiva detaljer, som var och en är med och ger uno form liv. Och själ.

uno form production
uno form production
uno form production