Copenhagen

Det ultimata köket.

Det som skiljer vår extraordinära Copenhagen Collection från ett traditionellt kvalitetskök är kombinationen av kompromisslösa materialval, knivskarp estetik, krävande formgivning och en konsekvent funktionalitet som inte bara fungerar under den första tiden, utan också efter många år.

När vi dessutom tar bort fronterna från alla lådor och i stort sett allt annat överflödigt från designen, skärps de arkitektoniska och hantverksmässiga kraven. Varför? Eftersom endast kärnan återstår: En öppen och skoningslöst naken stomme som skurits ned ända in till benet och blottlagts för blicken. Det finns inget att gömma sig bakom – och vi har inget att dölja.

Tvärtom. Copenhagen Collection är en uppenbarelse vid första anblicken – och står sig många år framöver.

Form, funktion och flexibilitet

Den nya kollektionen har skapats och vidareutvecklats i Arne Munchs ursprungliga anda. Designfilosofin lever nämligen vidare i allt vi gör och levererar i dag. Och då som nu designar vi inte bara unika och kompromisslösa kök: Vi utvecklar snygga och flexibla möbler som skapar estetiska och funktionella rum.

Den här principen framgår också med stor tydlighet i varianterna på Copenhagen Collection.

Du kan till exempel välja möbelmoduler med underrede i borstat, rostfritt stål, oavsett om delarna är fristående eller placeras mot en vägg. Du kan också välja underrede i massivt trä för att fullända bilden av det träslag du föredrar, eller den klassiska kombinationen av sockel med praktiska sockellådor. Slutligen kan du även välja – eller variera med – vägghängda moduler.

Möjligheterna är många, men filosofin är densamma. Form, funktion och flexibilitet i skyhög kvalitet.

Copenhagen Collection
Copenhagen Collection
Copenhagen Collection

Mindre är lite mer

Här talar vi inte om vanlig mainstream-minimalism. Vi talar om en levande men omsorgsfullt utformad designfilosofi, där de få formmässiga greppen och de funktionella detaljerna framträder tydligare mot den utsökt förenklade bakgrunden.

Copenhagen Collection
Copenhagen Collection

Ett bra exempel på det är de massiva trälådorna i ek, rökt ek, ask eller valnöt. Här kan du kombinera flera lådkonfigurationer och -format – utan att förstöra den snygga, formfulländade och visuella framtoningen. Och det kan du eftersom de handgjorda laxfogarna på lådorna är helt i plan och ger ett symmetriskt intryck – oavsett vilka storlekar du kombinerar. Ett annat, mer funktionellt exempel är de dolda, elegant avrundade greppkanterna, som gör det behagligt att öppna och stänga lådorna.

Kompromisslösa materialval,
knivskarp estetik

customize the experience

created with passion

uno form är individuell lyx för de kräsna. På vårt snickeri i Danmark kontrolleras och värderas varje enskilt trästycke av passionerade yrkesmänniskor. Erfarna hantverkare som fortfarande blir varma om hjärtat när de ser ett väl utfört snickeriarbete - och som varje dag drivs av viljan att skapa formfulländade helheter och exklusiva detaljer, som var och en är med och ger uno form liv. Och själ.

uno form production
uno form production
uno form production