100 percent original

Otroligt enkelt,
men allt annat än simpelt

”Respekt för råvaror är regel nummer ett”, inleder tidigare Bocuse d'Or-vinnaren Kenneth Toft-Hansen. "Eftersom rotfrukterna när det är högsäsong är helt suveräna; för att en smörstekt piggvar bara smakar så änglarna sjunger när den fångas några minuter innan jag lägger min kärlek på den. Och för att löken är en smakskiftande boll med mycket fler aspekter, lager och smakalternativ än jag föreställde mig innan den utvecklade det för mig.  Det är därför utsökta råvaror – och respekten för de som levererar dem – är grunden i min matfilosofi – och friheten att utforska dem är förutsättningen för den perfekta måltiden."

När jag blev världsmästare växte mina ambitioner

"Gudarna ska veta att jag var glad över att vinna guld. Men med risk för att låta frälst vill jag hellre vinna gästernas hjärtan – och följa mitt eget. Varför? Ja, bland annat för att viljan att laga lite enklare men betydligt mer mångsidig mat till fler människor varar längre än lyckan att vinna en titel som tillfredsställer några få. Men först och främst för att jag ville bli köksmästare i mitt eget kök och skapa makalösa måltider på mina egna villkor: Med fullt fokus på smak och i nära samarbete med de skickligaste och mest dedikerade leverantörerna jag kan uppbåda. För det kräver kompromisslös kvalitet att ge sina gäster helhetsupplevelser de aldrig glömmer", avslutar Kenneth Toft-Hansen från Svinkløv Badehotel. 

Classic Hvid Ask
Classic Hvid Ask

unoform

Classic är uno forms ursprungliga klassiska serie ritad 1968 av Arne Munch. Classic kännetecknas av den avskalade framtoningen med kubiska element, och den höga sockeln som ger möjlighet att fullt utnyttja utrymmet från golv till bänkskiva. Ett storslaget hantverkskök – skapat med händer, huvud och hjärta.

Arne Munchs idé baserades alltså på en liksidig kub som kunde kombineras på flera olika sätt och som därför öppnade en helt ny värld med möjligheter. Både estetiskt och funktionellt.

Samtidigt skapades uno form från början för att vara mer än ett kök. Det var en skulptural möbel. Ett rum för ren och skär njutning. En spegling av det goda livet. Och en vision om att berika varje kund med en daglig tillfredsställelse.

uno form C-Series Beech 1968
unoform

uno form handlar om mer än bara köket, uno form handlar om känslor. Om att förföras. Att känna en allomfattande glädje av att ställa höga krav på livet - och få dem infriade.

Många av de första köken som uno form levererade i slutet av 60-talet och början av 70-talet står fortfarande kvar. Och mer än så. De ger fortfarande sina ägare daglig tillfredsställelse. Det är bevis på att uno forms tidlösa design, kompromisslösa kvalitet och snygga yttre är byggt för att hålla.

Med de karaktäristiska och funktionella lådlamellerna skapas det optimala ”handtagslösa” köket samtidigt som de olika lådhöjderna integreras utan märkbart avbrott i lådbilden. Lådlameller och lådor i massivt trä.

Nyfikenheten är drivkraften i mina verk
– oavsett vart den tar mig

Jag har balanserat på trappstegar och skakiga liftar högt över marken. Jag har fått fler högspänningschocker än jag kan räkna. Jag har bränt fingrarna på flytande silverblandningar och arbetat med splitt kablar så att händerna har börjat blöda. Och jag vet hur man släcker bränder – bokstavligt talat. Men nyfikenheten kommer sällan utan stötar och slag – det är en del av jobbet, hän- givenheten och det glödande intresset – och det är en liten sak jämfört med vad jag får tillbaka. Det är nämligen nyfikenheten som är drivkraften i mina verk – och det är en villkorslös entusiasm som driver arbetet framåt oavsett vart processen tar dem.

Astrid Krogh, Classic køkken - uno form
Classic køkken - uno form

colours & materials

customize the experience

100 procent original
100 procent njutning

När du äger ett äkta originalverk äger du först och främst en känsla. Kvaliteten är värdefull, verklig och obestridlig. Odiskuterbar. Känslan är i sin tur overklig, intuitiv och helt ovärderlig. Den kan kännas. I magtrakten. Och det är oavsett om vi talar om musik, bild - eller möbelkonst eller ett uno form originalkök. Det är bara att luta sig tillbaka och låta sig förtrollas. Av estetisk excellens förenat med funktion som gör ditt liv rikare på så många obeskrivliga sätt. Det är den ursprungliga känslan av 100 procent njutning.

created with passion

uno form är individuell lyx för de kräsna. På vårt snickeri i Danmark kontrolleras och värderas varje enskilt trästycke av passionerade yrkesmänniskor. Erfarna hantverkare som fortfarande blir varma om hjärtat när de ser ett väl utfört snickeriarbete - och som varje dag drivs av viljan att skapa formfulländade helheter och exklusiva detaljer, som var och en är med och ger uno form liv. Och själ.

uno form production
uno form production
uno form production