less is more

Nordiskt och minimalistiskt. Avantgarde är den enkla och minimalistiska serien från
uno form, kännetecknad av de rena och systematiska linjerna i köket.

Eleganta paneler ramar in kökselementen och skapar en fulländad
interiör i balans. Avantgarde erbjuder fullständig ”grepplöshet” med
mekaniska ”push open”-funktioner eller med elektrisk ”servo drive” och
på så sätt uppnås ett skulpturalt och rent designuttryck.
Du kan även välja Avantgarde med det fina
och funktionella infrästa handtaget i fronten.

När det gäller min konst kompromissar jag aldrig

Formuleringen fångar den disciplin och villkorslösa hängivenhet som – bland annat – präglar Eske Kaths syn på målarkonsten: ”För precis som jag tror på ett gudomligt konstnärskall så köper jag klichén om det plågade, kreativa geniet. Arbetsglädjen överstiger smärtan; lusten är långt större än det tillfälliga lidandet, kan man säga. Ända in i märgen vet jag att jag varken kan vara utan den halvt självförtärande, halvt frigörande känslan under processen – eller de kompromisslösa kamperna med verken inför färdigställandet. Men med det sagt så skulle jag ljuga om jag sa att det inte var krävande. Jag vill inte påstå att jag sätter livet på spel för ett stringent penseldrag. Men det är nära på. För jag hejdar mig först när jag har hittat det, och jag släpper aldrig verket förrän det sitter där.”

Avantgarde køkken, uno form
No Compromise - uno form

Herrgård

Avantgarde

Den nordiska naturen - vattnet, träet, ljuset och luften - har under årtionden haft avgörande inflytande på uno forms självuppfattning. Vi lever av att leva med naturen. Av att tolka den, respektera den och ge den nya uttryck. Och vi kan helt enkelt inte få nog av väl utförda snickeridetaljer i ett vackert trästycke.

Med Avantgarde har vi bjudit in den nordiska naturen. Även i designen. Du kan därför välja mellan målade ytor och naturliga fanér, som tillsammans med de många utförliga detaljerna i trä ger ditt uno form-kök det rätta uttrycket. Naturligt. Och allt igenom äkta.

U-Series Glacier White | uno form

essence of purity

Med Avantgarde har man lyckats skapa en fulländad arkitektonisk harmoni.
En helhet där de vackert inramade elementen och de noga definierade
avstånden mellan fronterna suddar ut gränsen mellan kök och möbel.
Och där disponering, funktionalitet och estetik förenas i
en högre enhet. Drar till sig blickar. Ger glädje.

colours & materials

customize the experience

När allt är på rätt plats och finns nära till hands är det roligt att laga mat. Därför tillverkar vi många olika lådinredningar som passar varje familjs liv i köket.

När det gäller valet av själva lådsystemet har uno form gjort det ännu enklare; kryddlåda i björk som standard, eller låda i sinkad massiv lönn som tillval. Båda är utrustade med fullutdrag och soft-close.

uno form S-Series

Plywoodlåda

uno form S-Series

Låda i massiv lönn

created with passion

uno form är individuell lyx för de kräsna. På vårt snickeri i Danmark kontrolleras och värderas varje enskilt trästycke av passionerade yrkesmänniskor. Erfarna hantverkare som fortfarande blir varma om hjärtat när de ser ett väl utfört snickeriarbete - och som varje dag drivs av viljan att skapa formfulländade helheter och exklusiva detaljer, som var och en är med och ger uno form liv. Och själ.

uno form production
uno form production