Rent, vackert og naturligt.

Träets många nyanser

Naturen representerar det enkla och det vackra – men samtidigt förknippar vi även naturen med en oavbruten process och utveckling. Samma sak gäller för det naturmaterial som är det mest använda i modern nordisk köksproduktion – trä. Trä lever och växer. Därför finns det inte heller två bitar trä som är lika. Det finns även variationer i det trä vi använder i köksindustrin. Inte i kvaliteten, som alltid är noga utvald, men i nyanser, färger och mönster.

Med andra ord: När vi designar ett kök designar naturen också sin del.

Ljusets påverkan

Trä är ett mycket påverkbart material och påverkas därför av sin omgivning. Träets färger och nyanser förändras både när träet påverkas av ljuset och när det åldras. Ljuset faller inte på samma sätt överallt i köket. Därför utvecklas inte heller alla delar av ett träkök i samma takt eller riktning. Och det är inte heller meningen.

Många material slits bara, medan trä fortsätter att förädlas och får mer och mer personlighet år för år.

Trä är unikt

När man har valt att leva med trä har man också valt de små skillnaderna och naturträets utveckling. Kanske är det just därför man har valt träet som material. Det innebär också att man kan glädjas åt att kunna omge sig med ett levande naturmaterial i många år framöver.

Läs också: Hållbarhet