Länge leve originalen

I Danmark kan vi det här med design och formgivning. Världskända möbelklassiker från tillverkare som t.ex. Wegner, Børge Mogensen och Arne Jacobsen är hyllade designikoner långt utanför landets gränser. Dessa exklusiva designmöbler blir ofta föremål för kopior eller plagiat, något möbelbranschen ser allvarligt på och skyddar sig mot med hjälp av lagstiftning. Men i vissa länder är det fortfarande tillåtet att plagiera en design och tillverka produkter av betydligt sämre kvalitet än originalets. Det här gäller tyvärr även för köksbranschen …

Man har ofta försökt efterlikna köksdesignen hos Arne Munchs mycket originella och karakteristiska C-serie sedan han formgav det åt uno form 1968, ibland med mycket snarlikt resultat. En mängd kökstillverkare har blivit starkt inspirerade av originalkökets lådlameller med dolda grepp och skåpens profilerade ramar i massivträ.

Kvaliteten du får av en originalprodukt från uno form är resultatet av ett mångårigt arbete med att tillverka exklusiva kök. Därmed vet du att får ett kök som är mer gediget än de flesta andra och som det dessutom är en fröjd att arbeta i. Samtidigt höjer också ett danskt designkök värdet på din bostad. Man kan ofta se hur bostadsannonser framhäver kök eller ett badrum från uno form som avgörande för bostadens värde. Dessvärre händer det också ofta att man felaktig påstår att produkter kommer från uno form när de i själva verket är billiga imitationer. Känner du dig osäker på om bostaden du köpt eller tänker köpa verkligen är utrustad med ett äkta kök från uno form, är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

Vi hjälper dig att avgöra om produkten är äkta eller ej.

Är du inte säker på att ett kök verkligen är ett äkta från uno form, skriv gärna till oss: originalt@unoform.com