Personuppgifter och cookies

Villkor och bestämmelser

uno form
Fabriksvej 7
9640-Farsø

Tfn: +45 98 63 29 44
E-post: info@unoform.com

Verkställande direktör: Lars Bay-Smidt

Registreringsnr: DK 89645417

Personuppgiftspolicy

Vi tar personuppgiftsskydd på mycket stort allvar och vill säkerställa att din integritet är skyddad varje gång du besöker vår webbplats. Syftet med den här personuppgiftspolicyn är att informera dig om våra arbetsmetoder och dina möjligheter när det gäller hur vi samlar in, bearbetar och använder uppgifter om dig. Tillsammans med våra Användarvillkor utgör den här personuppgiftspolicyn en del av ditt avtal med oss. Ord och uttryck som skrivs med stor bokstav och inte definieras nedan finns definierade i Användarvillkoren.
Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra innehållet i den här personuppgiftspolicyn och rekommenderar därför att du regelbundet läser igenom den.

1. Allmänt

Uno form, Fabriksvej 7, 9640-Farsø, Danmark, är registeransvarig för de personuppgifter som samlas in och bearbetas inom ramen för denna personuppgiftspolicy. Vi bearbetar dina personuppgifter i enlighet med personuppgiftslagen. Om du använder tjänster från tredje part (t.ex. på Facebook) i kombination med våra tjänster gäller denna tredje parts uppgiftspolicy uteslutande deras egna tjänster. När du skapar ett användarkonto på vår webbplats samtycker du till att vi får bearbeta dina personuppgifter enligt nedanstående villkor.

2. Vilka personuppgifter vi samlar in

”Personuppgifter” är alla uppgifter som gör det möjligt att identifiera vem du är, t.ex. namn, adress eller e-postadress.
Vi samlar in, bearbetar och använder de personuppgifter som du uppger när du registrerar ett användarkonto, t.ex. namn, adress, kön, ålder och lösenord. När du använder Tjänsten samlar vi dessutom in, bearbetar och använder uppgifter som kan vara personuppgifter, däribland
i) uppgifter om hur du använder Tjänsten
ii) uppgifter om dina förfrågningar
iii) det användarinnehåll som du skickar, laddar upp och/eller bidrar med till Tjänsten, samt
iv) tekniska uppgifter, t.ex. din webbadress och IP-adress.
Om du ansluter till Tjänsten via Facebook ger du oss tillåtelse att samla in uppgifter som användarnamn, lösenord och andra personuppgifter som finns tillgängliga på eller via ditt Facebook-konto.

3. Syftet med att samla in personuppgifter

Vi samlar in, bearbetar och använder personuppgifter för följande syften:
i) Att uppfylla och genomdriva Villkoren. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta dina kontaktuppgifter.
ii) Att erbjuda dig en personlig och förbättrad upplevelse av Tjänsten och ställa produkter och tjänster till ditt förfogande genom Tjänsten. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta uppgifter om hur du använder Tjänsten.
iii) Att administrera ditt användarkonto. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta ditt namn.
iv) Att utveckla nya produkter och tjänster och analysera din användning av Tjänsten. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta uppgifter om hur du använder Tjänsten.
v) Att skicka erbjudanden och nyheter till dig. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta din adress.
vi) Att kommunicera med dig. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta din e-postadress.
vii) Att uppfylla våra skyldigheter enligt lagen. För detta ändamål kan vi t.ex. bearbeta ditt namn och ditt lösenord.

4. Samtycke till och återkallelse av samtycke till direktmarknadsföring

Under förutsättning att du har givit ditt uttryckliga samtycke, kan vi även använda personuppgifter för direktmarknadsföring via e-post av tjänster och produkter från företagen inom vår koncern eller andra företag.
Du kan när som helst återkalla ditt samtycke (dock ej med retroaktiv effekt) till direktmarknadsföring. Det gör du genom att informera registeransvarig för personuppgifter:

uno form
Fabriksvej 7
9640-Farsø
info@unoform.com

5. Utlämnande av uppgifter till närstående parter eller tredje part

Vi kan även lämna ut dina personuppgifter till andra företag inom vår koncern och till tredjepartsleverantörer som för vår räkning levererar tjänster till dig, t.ex. infrastruktur, it-tjänster och kundservice samt upprättande av statistiska analyser, för att de ska kunna utföra dessa tjänster. Vi kommer inte under några omständigheter att lämna ut dina personuppgifter till någon tredje part utan föregående samtycke från dig, såvida inte en domstol eller myndighet ålägger oss att göra detta. Utlämning av uppgifter kan bland annat ske med hjälp av webbaserad teknik. Vi har inte för avsikt att sälja eller på annat sätt marknadsföra dina personuppgifter till tredje part.

6. Uppgifter/rättelse/blockering/radering

En gång per kalenderår kan du utan kostnad få information om vilka personuppgifter om dig som vi bearbetar samt information om datakällan, hur uppgifterna används och vilka parter som har fått ta del av uppgifterna. Begäran om sådana upplysningar ska lämnas skriftligen och ska innehålla namn och personnummer samt underskrift.
Du kan när som helst begära att felaktiga eller ändrade uppgifter ska rättas och/eller raderas.
I båda fallen ska du skicka din begäran till följande adress:

uno form
Fabriksvej 7
9640-Farsø
eller via e-post till info@unoform.com

7. Cookies

Vi använder cookies på vår webbplats för att vi anonymt ska kunna identifiera vilken enhet du använder och därmed förbättra din upplevelse av Webbplatsen.

Vad är en cookie?
En cookie är en liten textfil som sparas i din webbläsare. Den gör så att vårt system kommer ihåg din enhet när du besöker Webbplatsen nästa gång. Det är inga identifierbara personuppgifter som sparas i en cookie utan bara ett anonymt id-nummer.

Blockera cookies
Du kan förhindra att Webbplatsen sparar cookies i din webbläsare genom att ändra inställningarna för webbläsaren. Om du hindrar Webbplatsen från att spara cookies kan det dock medföra fel i Tjänstens funktioner. Hur du gör för att blockera cookies beror på vilken webbläsare du använder. Mer information om detta finns under Hjälp eller motsvarande meny i webbläsaren.

Varför använder vi cookies?
Användaranpassning av innehållet på Webbplatsen
För att optimera din upplevelse av Webbplatsen använder vi cookies för att användaranpassa innehållet på Webbplatsen och komma ihåg dina preferenser. Dessa personliga cookies är förstapartscookies, vilket innebär att de sparas på datorn av www.unoform.se.

Förbättring av Webbplatsen
Vi arbetar hela tiden med att göra Webbplatsen bättre. För att kunna göra det använder vi Google Analytics för att analysera våra besökares beteende, helt anonymt och övergripande.
Uppgifter om hur du använder Webbplatsen skickas anonymt till Google. Vi kopplar inte din IP-adress till personuppgifter som gör det möjligt att identifiera dig. Din IP-adress anonymiseras innan den skickas till Google.
De uppgifter om beteende som samlas in bearbetas och inkluderas i statistiska rapporter om aktiviteten på Webbplatsen. Syftet är inte att titta på enskilda användares beteende utan att samla in statistiska upplysningar som ”Hur många användare har använt den översta navigationsnivån under den senaste veckan?”.
Vi använder sedan dessa rapporter för att avgöra hur vi kan göra Webbplatsen bättre. Dessa analyscookies är förstapartscookies, vilket innebär att de sparas på datorn av www.unoform.se.

Delning eller visning av innehåll från sociala medier
På vår webbplats finns inbäddat innehåll från sociala medier, t.ex. YouTube. Dessa webbplatser kan använda cookies som vi inte kontrollerar, så kallade tredjepartscookies. Inbäddat material från nedanstående tredjepartstjänster kan spara cookies i din webbläsare. Klicka på länkarna om du vill läsa om hur dessa tjänster använder cookies:

Visning av relevanta annonser
För att optimera vår marknadsföring använder vi tredjepartsannonsnätverk som Google AdWords och DoubleClick. Dessa använder tredjepartscookies, men du kan fortfarande välja bort dem med hjälp av någon av följande tjänster:
Inställningar för Google-annonser för att välja bort specifika Google-tjänster, Your Online Choices för att välja bort ett annonsnätverk, About ads för att välja bort beteendestyrda annonser på internet.

Google Analytics

Denna webbplats använder Google Analytics, som är en webbanalystjänst från Google, Inc. (”Google”). 
Google Analytics använder så kallade cookies, textfiler som lagras på din dator för att hjälpa Webbplatsen att analysera hur användarna använder Webbplatsen. De uppgifter som cookien samlar in om hur du använder webbplatsen (däribland din IP-adress) skickas till och lagras av Google på servrar i USA. 
Om IP-anonymisering är aktiverat trunkerar/anonymiserar Google de sista åtta siffrorna i IP-adressen för EU-medlemsstater samt för andra parter i avtalet om det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES). 
Det är endast i undantagsfall som hela IP-adressen skickas till och förkortas av Googles servrar i USA. 
Google använder dessa uppgifter för uno form:s räkning till att utvärdera hur du använder webbplatsen, utarbeta rapporter om Webbplatsens aktivitet åt Webbplatsens operatörer samt andra tjänster som rör Webbplatsens aktivitet och internetanvändning för Webbplatsens ägare. 
Google kopplar inte din IP-adress till andra uppgifter som Google har tillgång till. 
Du kan välja bort cookies genom att ändra inställningarna i din webbläsare. Observera dock att det kan innebära att du inte kan använda alla funktioner på Webbplatsen. 
Du kan även hindra att Google samlar in och använder uppgifter (cookies och IP-adress) genom att ladda ner och installera ett tillägg till din webbläsare, som du hittar här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.

Vad vi använder cookies till

Vi använder cookies på vår webbplats för att vi anonymt ska kunna identifiera vilken enhet du använder och därmed förbättra din upplevelse av Webbplatsen.

En cookie är en liten textfil som sparas i din webbläsare. Den gör så att vårt system kommer ihåg din enhet när du besöker Webbplatsen nästa gång. Det är inga identifierbara personuppgifter som sparas i en cookie utan bara ett anonymt id-nummer.

Om du av någon anledning inte vill att denna eller någon annan webbplats ska spara cookies i din webbläsare kan du välja bort det i inställningarna för webbläsaren. Pinsent Masons advokatfirma har en omfattande vägledning i hur man blockerar cookies i olika webbläsare.

Här nedan kan du läsa om hur och varför vi använder cookies på unoform.se:

Förbättring av Webbplatsen

Vi arbetar hela tiden med att göra unoform.se bättre. För att kunna göra det använder vi Google Analytics för att analysera våra besökares beteende, helt anonymt och övergripande.

Anonyma uppgifter

Uppgifter om hur du använder Webbplatsen skickas anonymt till Google. Vi kopplar inte din IP-adress till personuppgifter som gör det möjligt att identifiera dig. Din IP-adress anonymiseras innan den skickas till Google.

Samlade rapporter

De uppgifter om beteende som samlas in bearbetas och inkluderas i statistiska rapporter om aktiviteten på Webbplatsen. Syftet är inte att titta på enskilda användares beteende utan att samla in statistiska upplysningar som ”Hur många användare har använt den översta navigationsnivån under den senaste veckan?”.

Vi använder sedan dessa rapporter för att avgöra hur vi kan göra Webbplatsen bättre.

Analyscookies

Analyscookies är förstapartscookies, vilket innebär att de sparas på datorn av www.unoform.se.

Användaranpassning av innehållet på Webbplatsen

För att optimera din upplevelse av Webbplatsen använder vi cookies för att användaranpassa innehållet på Webbplatsen och komma ihåg dina preferenser.

Om du t.ex. lägger till bilder på Webbplatsen i dina favoriter utan att skapa ett konto, kan du fortfarande hitta dina bilder under Mitt unoform om du besöker Webbplatsen på nytt inom två månader och från samma enhet.

Cookies för användaranpassning

Cookies för användaranpassning är förstapartscookies, vilket innebär att de sparas på datorn av www.unoform.se.

Delning eller visning av innehåll från sociala medier

På vår webbplats finns inbäddat innehåll från sociala medier som YouTube. Dessa webbplatser kan använda cookies som vi inte kontrollerar, så kallade tredjepartscookies.

Inbäddat material från nedanstående tredjepartstjänster kan spara cookies i din webbläsare. Klicka på länkarna om du vill läsa om hur dessa tjänster använder cookies:

Visning av annonser som är relevanta för dig

För att optimera vår marknadsföring använder vi tredjepartsannonsnätverk som Google AdWords och DoubleClick. Dessa cookies är tredjepartscookies, men du kan fortfarande välja bort dem med hjälp av någon av följande tjänster:

Användarvillkor för My uno form

1. Inledning

1.1. Tack för att du har valt My uno form – en webbtjänst där du kan planera och hitta inspiration till ditt köksprojekt och spara idéer och bilder som inspiration och moodboards som hjälper dig att formge ditt eget kök (”Tjänsten”). Via Tjänsten har du möjlighet att dela ditt konto med vår personal för att få hjälp och inspiration till ditt köksprojekt. Tjänsten erbjuds av uno form (”vi”, ”oss” eller ”vår”) som en särskild del som kräver inloggning på www.unoform.se (”Webbplatsen”).

1.2. Följande användarvillkor (”Villkoren”) innehåller de villkor som gäller för Tjänsten. Dessa villkor är viktiga och påverkar dina juridiska rättigheter och skyldigheter. Därför är det viktigt att du läser igenom dem noggrant. När du skapar ett användarkonto accepterar du Villkoren, som utgör ett avtal mellan dig och oss angående användning av Tjänsten. Du ska vara minst 18 år gammal för att ingå ett avtal med oss angående användning av Tjänsten.

1.3. Vi kan när som helst ändra dessa Villkor. Då visas automatiskt en dialogruta med information om dessa ändringar nästa gång du loggar in på ditt konto. För att kunna fortsätta att använda Tjänsten måste du ge ditt samtycke till de ändrade Villkoren (se även punkt 11.4 nedan).

1.4. Vi kan när som helst ändra eller lägga till nya funktioner till Tjänsten med eller utan förvarning. Sådana nya funktioner omfattas automatiskt av dessa villkor. Vi förbehåller oss även rätten att när som helst, antingen tillfälligt eller permanent (se även 11.3), stänga av Tjänsten eller en del av den med eller utan förvarning.

2. Registrering, användarnamn och lösenord

2.1. För att kunna använda Tjänsten måste du skaffa ett användarkonto. Du registrerar ditt användarkonto på Webbplatsen. Det går bara att registrera ett konto per användare. Det är bara du själv som får använda dina inloggningsuppgifter och du får inte dela dem eller ditt konto med någon tredje part. Du kan logga in på ditt användarkonto från Webbplatsen med hjälp av dina inloggningsuppgifter eller dina Facebook-uppgifter, eller på det sätt som bestäms av oss vid respektive tidpunkt.

2.2. I samband med registreringen måste du uppge relevanta registreringsuppgifter som titel, förnamn, efternamn, e-postadress och lösenord, se punkt 10 nedan om vår personuppgiftspolicy. Det är viktigt att de uppgifter som du uppger när du registrerar dig är och förblir korrekta och fullständiga, och att du uppdaterar och ändrar dem löpande vid behov.

2.3. Registreringsuppgifterna är personliga. Du måste förhindra otillåten användning av uppgifterna och du är ansvarig för all användning av ditt användarkonto. Om du misstänker otillåten användning av ditt användarkonto eller om du tappar bort eller blir bestulen på ditt användarnamn och ditt lösenord, ska du snarast informera oss och ändra ditt lösenord så snart som möjligt.

3. Användning av Tjänsten

3.1. Du får använda Tjänsten för de syften som anges i punkt 1.1 ovan och uteslutande i enlighet med dessa Villkor. Du får inte, och får inte heller uppmana, uppmuntra eller få andra att
i) använda Tjänsten eller delar av den för kommersiella eller offentliga syften
ii) ta bort eller ändra meddelanden om upphovsrätt, varumärke eller andra meddelanden eller märkning som rör immateriell egendom som ingår i eller ställs till förfogande genom Tjänsten
iii) använda Tjänsten via robotar, spiders eller andra system, enheter eller mekanismer som kan avbryta, avaktivera eller förstöra Tjänsten eller dess innehåll
iv) utföra reverse engineering eller dekompilera, skilja ut eller bestämma källkoder, algoritmer eller tekniker för Tjänsten eller infrastruktur som är förbunden med denna
v) vända, ändra, ladda upp eller tillgängliggöra, ändra på eller på annat sätt manipulera säkerhet, kryptering eller annan teknik eller programvara som omfattas av Tjänsten eller används i samband med Tjänsten
vi) använda en annan persons användarnamn och lösenord eller
vii) använda Tjänsten för något annat otillåtet eller olämpligt syfte.

3.2. Tjänsten erbjuder ett begränsat lagringsutrymme där du kan ladda upp, erbjuda, offentliggöra, skapa, visa, sprida eller på annat vis tillgängliggöra (”offentliggöra”) innehåll, vilket innefattar men inte är begränsat till bilder, foton, data, videoklipp, texter, kommentarer och/eller annat material (”Användarinnehåll”).

3.3. Vi tar inget ansvar för radering eller bristande lagring av eller säkerhet för Användarinnehållet. Därför rekommenderar vi att du sparar en egen kopia av ditt Användarinnehåll. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra praxis och regler för lagring med eller utan förvarning.

4. Ansvar för Användarinnehåll

4.1. Vi respekterar andra personers immateriella rättigheter och förväntar oss att du gör detsamma. Observera att du ansvarar fullt ut för ditt eget Användarinnehåll. Du intygar att du har alla rättigheter som krävs för att offentliggöra Användarinnehållet via Tjänsten och att Användarinnehållet eller vår användning av Användarinnehållet enligt dessa Villkor inte strider mot dessa Villkor, andra personers immateriella rättigheter och/eller gällande lagstiftning. Du får till exempel inte offentliggöra Användarinnehåll eller på annat sätt delta i aktiviteter i samband med Tjänsten som
i) kan strida mot, skada, belasta, begränsa eller på annat sätt ingripa i våra licensgivares eller andra användares ägarskap och immateriella rättigheter
ii) kan skada eller försämra funktionsdugligheten på Webbplatsen, Tjänsten och/eller andra användares konton, inklusive men inte begränsat till skräppost, virus, trojanska hästar, maskar och illasinnad kod
iii) är stötande, kränkande, grovt, störande, hotfullt, diskriminerande eller pornografiskt
iv) är vilseledande, bedrägligt, falskt eller på annat sätt missvisande eller
v) ingriper i Tjänsten, manipulerar eller försöker söka av eller leta efter sårbarheter i Tjänsten, våra datasystem eller vår infrastruktur.

4.2. Vi screenar, övervakar, reviderar eller redigerar inte Användarinnehållet. Vi förbehåller oss dock rätten att utan förvarning blockera eller ta bort Användarinnehåll, inklusive men inte begränsat till Användarinnehåll som enligt vår uppfattning kan strida mot dessa Villkor, utan att detta påverkar några andra rättsliga medel som står till vårt förfogande.

5. Ansvarsfriskrivning

Så länge vi tillhandahåller Tjänsten strävar vi efter att den ska vara i drift. Det är dock du själv som väljer om du ska använda Tjänsten eller inte och Tjänsten levereras i befintligt skick utan någon form av garantier eller försäkringar. Utan begränsning av ovanstående ger vi inga garantier eller försäkringar angående Tjänstens tillgänglighet, kvalitet eller funktion. I synnerhet ger vi ingen garanti för i) att Tjänsten uppfyller dina krav ii) att du kommer att kunna använda Tjänsten utan avbrott, förseningar eller fel iii) att alla uppgifter som samlas in via Tjänsten är korrekta och/eller fullständiga iv) att det resultat som fås genom användning av Tjänsten är korrekt eller tillförlitligt, eller v) att ditt Användarinnehåll inte skadas eller går förlorat.

6. Innehåll, webbplatser, tjänster m.m. från tredje part

6.1. Webbplatsen, inklusive Tjänsten, kan visa, innehålla eller tillhandahålla innehåll från flera källor, däribland andra användare och tredje part. Vi tar inte på oss något ansvar för sådant innehåll från andra användare och/eller tredje part.

6.2. Webbplatsen, inklusive Tjänsten, kan innehålla länkar till andra webbplatser och tjänster som vi inte har kontroll över. Vi är inte ansvariga för sådana webbplatser eller tjänster eller dina eventuella mellanhavanden med tredje part genom sådana webbplatser eller tjänster. Du bestämmer själv om du vill använda dem och användningen kan omfattas av särskilda villkor och bestämmelser.

7. Förbehåll

7.1. All upphovsrätt, alla domännamn, varumärken, patent samt annan immateriell egendom som används eller visas på Webbplatsen, inklusive Tjänsten, ägs av oss och våra licensgivare. Vidare tillhör allt innehåll (med undantag för ditt Användarinnehåll) samt uppgifter, data och/eller dokumentation som vi ställer till ditt förfogande i samband med eller till följd av Tjänsten oss och våra licensgivare.

7.2. Utöver den begränsade rätt att använda Tjänsten som du uttryckligen har enligt dessa Villkor har du inte, varken underförstått eller på annat sätt, någon rätt att använda vår eller våra licensgivares immateriella egendom.

7.3. Du behåller äganderätten och alla andra rättigheter, inklusive immateriella rättigheter, till ditt Användarinnehåll. Vi får endast använda bilder från ditt Användarinnehåll i vårt marknadsföringsmaterial om du uttryckligen har samtyckt till detta. Innan sådan användning sker får du givetvis ta del av villkor och bestämmelser för denna användning och godkänna dessa.

8. Ersättning

Du accepterar att du på egen hand ska gottgöra och (på begäran från oss) försvara och hålla oss, våra dotterbolag, medarbetare, styrelseledamöter, agenter, distributörer, leverantörer, återförsäljare och licensgivare skadeslösa för samtliga förluster, utgifter (inklusive men inte begränsat till rimliga advokatarvoden) eller krav som uppstår till följd av eller i samband med din användning av Tjänsten eller brott mot Villkoren, lagstiftning eller någon tredje parts rättigheter.

9. Ansvarsbegränsning

9.1. Ditt enda rättsmedel vid problem, missnöje eller skadeståndskrav till följd av användning av Tjänsten är att sluta använda Tjänsten och radera ditt konto.

9.2. Om ansvarsbegränsningen under punkt 9.1 inte är tillåten enligt gällande lagstiftning är vi ersättningsskyldiga för skador som uppstått till följd av att vi eller något av våra juridiska ombud eller agenter uppsåtligen eller genom grov oaktsamhet underlåtit att uppfylla några förpliktelser eller till följd av brister i garanterad produkt- eller tjänstekvalitet.

9.3. I händelse av att vi underlåter att uppfylla väsentliga avtalsenliga förpliktelser är vi, med undantag av de fall som definieras i punkt 9.2, ersättningsskyldiga för skador som typiskt kan förutses.

9.4. Utöver detta har vi inga ersättningsskyldigheter. I synnerhet är vi inte under några omständigheter ersättningsskyldiga för direkta eller indirekta skador eller följdskador, inklusive men inte begränsat till förlust i form av förlorad inkomst, förstörda eller förlorade data, driftavbrott eller andra affärsmässiga skador eller förluster som uppstår till följd av eller kan bero på användning av eller bristande möjlighet att använda Tjänsten, oavsett om kravet har sin grund i ansvar i förhållande till ett avtal eller en garanti eller ersättningsansvar utanför avtalet (däribland oaktsamhet).

9.5. Ingenting i dessa Villkor begränsar vårt ansvar i förhållande till gällande lagstiftning om bedrägeri, ersättning till följd av skada på liv, kropp eller hälsa eller ersättning till följd av sådana skador från något av våra juridiska ombud eller agenter. Ersättningsskyldigheten enligt den tyska produktansvarslagen påverkas inte heller.

10. Personuppgiftspolicy

Vi samlar in, bearbetar och använder personuppgifter inom ramen för och med det syfte som anges i vår personuppgiftspolicy (”Personuppgiftspolicyn”). Personuppgiftspolicyn beskriver hur vi samlar in personuppgifter, hur vi använder och lagrar personuppgifter samt hur de delas. Personuppgiftspolicyn finns att läsa längre ner.

11. Giltighetstid och uppsägning

11.1. Dessa Villkor träder i kraft det datum då du registrerar ditt användarkonto och gäller tills ditt användarkonto sägs upp.

11.2. Du kan när som helst och utan att uppge några skäl säga upp ditt användarkonto och därmed sluta att använda Tjänsten. Uppsägningen kan t.ex. göras direkt på Webbplatsen.

11.3. Vi kan när som helst och utan att uppge några skäl säga upp ditt användarkonto eller stänga av dig från ditt användarkonto och därmed från Tjänsten. Du blir underrättad om uppsägningen eller avstängningen (beroende på vilket som är aktuellt) i samband med uppsägningen eller avstängningen.

11.4. Utan att detta begränsar de allmänna bestämmelserna i punkt 11.3 har vi rätt att säga upp ditt användarkonto och därmed avsluta din användning av Tjänsten utan förvarning om du
i) bryter mot villkoren och bestämmelserna i dessa Villkor
ii) inte samtycker till ändringar i dessa Villkor
iii) inte loggar in på ditt konto på mer än sex månader.

11.5. Om ditt användarkonto sägs upp, antingen av dig eller av oss, fortsätter följande paragrafer i dessa Villkor att gälla: 3.3, 4.1, 6, 7, 8, 9, 12 och 13.

12. Allmänt

12.1. Dessa Villkor utgör, tillsammans med Personuppgiftspolicyn, det fullständiga avtalet mellan dig och oss och har företräde framför och upphäver alla eventuella tidigare skriftliga eller muntliga formella och informella avtal och meddelanden som rör Tjänsten.

12.2. Eventuell utebliven genomdrivning av någon bestämmelse i dessa Villkor medför inte att denna eller någon annan bestämmelse dras tillbaka. Du får inte överlåta eller vidarebefordra dessa Villkor eller dina rättigheter eller skyldigheter enligt dessa Villkor. Varje otillåten överlåtelse är ogiltig. Du är införstådd med och godkänner att vi kan överlåta eller lägga ut var och en av dina rättigheter eller skyldigheter enligt dessa Villkor.

12.3. Om det slås fast att någon av bestämmelserna i dessa Villkor av en eller annan orsak eller i en eller annan utsträckning är ogiltig eller inte äger laga kraft, innebär detta inte att övriga bestämmelser i Villkoren är ogiltiga eller inte äger laga kraft och den aktuella bestämmelsen genomdrivs i den utsträckning som lagstiftningen tillåter.

13. Tillämplig lag och domstolsmyndighet

Såvida ingenting annat framgår av den gällande lagstiftningen i en EU-medlemsstat eller annan jurisdiktion lyder dessa villkor under tysk lag utan hänsyn till principer om lagval eller internationell civilrätt. Eventuella tvister som kan uppstå i förhållande till dessa villkor ska avgöras av domstolen i Esbjerg i Danmark. Som konsument i en EU-medlemsstat har du emellertid rätt att få ärendet avgjort av domstolen i den jurisdiktion där du bor.